ΑΚΑΔΗΜΙΑ: Νέοι & Παίδες στους 16 της Αθήνας!

Η δουλειά που γίνεται σε βάθος στην Ακαδημία μας, από τα Αστεράκια έως τους Νέους, δρέπει τους καρπούς της κάθε άνοιξη, εδώ και εφτά χρόνια τουλάχιστον.

Τα αγωνιστικά τμήματα φέρνουν συνεχώς διακρίσεις στο σύλλογο και με τη διάρκεια που υπάρχει στα αποτελέσματά τους, αποδεικνύουν κάθε φορά ότι… δεν έτυχε, αλλά πέτυχε.

Δεν είναι μία φουρνιά ποδοσφαιριστών «μια κι έξω», είναι μία συνέχεια, για την οποία μερίδιο φέρουν όλοι οι προπονητές των τμημάτων υποδομής και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

«Δουλεύουν από μωρά με τους προπονητές που έχουμε στην ακαδημία, διαμορφώνουν χαρακτήρα, αποκτούν ποδοσφαιρική παιδεία και όταν φτάνουν στα αγωνιστικά τμήματα, είναι ποδοσφαιριστές που ξέρουν τι ζητάμε απ’ αυτούς στο γήπεδο αλλά και τη νοοτροπία που απαιτούμε να έχουν. Στόχος μας, πάντα, είναι η μεγαλύτερη δυνατή τροφοδότηση της πρώτης ομάδας, με παιδιά που φεύγοντας από εμάς να είναι ολοκληρωμένες προσωπικότητες και συμβατές με το dnaτου Απόλλωνα», δηλώνει ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας και προπονητής Παίδων και Νέων, Αντώνης Ταβερνάρης.

Ο Απόλλων Χαλανδρίου, ο Ατρόμητος Χαλανδρίου, ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου και το Καματερό, είναι οι τέσσερις ομάδες που θα δουν τόσο τους Νέους τους όσο και τους Παίδες στη φάση των 16 καλύτερων, μαζί με τον Ατρόμητο Αθηνών, τον Απόλλωνα Σμύρνης και την Καλλιθέα.

ΝΕΟΙ

Μπαίνοντας στον 2ο γύρο χωρίς μπόνους βαθμών και σε έναν πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό μέχρι την τελευταία ημέρα όμιλο, που περιελάμβανε μία ΠΑΕ (Απόλλων Σμύρνης) αλλά και τις δύο φιναλίστ του περσινού τελικού (Ατρόμητος Χαλανδρίου, Πανερυθραϊκός), η ομάδα μας έκανε ένα τρομερό φίνις με 6 νίκες σε 8 αγωνιστικές και τερμάτισε 4η!

«Πρώτος στόχος, να μπούμε στους δυνατούς. Δεύτερος, να έχουμε το δικαίωμα την τελευταία αγωνιστική να παίζουμε για την πρόκριση. Τρίτος, να περάσουμε στους 16. Τέταρτος… να πάμε όσο ψηλότερα μπορούμε», είχε διαμηνύσει στους παίκτες του ο Αντώνης Ταβερνάρης.

Ετσι, την τελευταία αγωνιστική παίχτηκαν όλα, με αντίπαλο τον Κένταυρο Βριλησσίων. Ο νικητής θα έπαιρνε το «εισιτήριο», η ισοπαλία δεν βόλευε κανέναν.

Τα παιδιά μας, με τρομερό πάθος, δεν θα έχαναν την ευκαιρία, έχοντας κι ένα έξτρα κίνητρο… Να αφιερώσουν τη νίκη-πρόκριση στον κόουτς, που μέσα στην εβδομάδα έχασε τον αγαπημένο του αδερφό Γιάννη…

Το 1-0 στο 33′ ήταν το κλειδί του ματς. Ο Αλεξανδράκης ανατράπηκε στην περιοχή έπειτα από διαγώνια πάσα του Παπαδάκη, κέρδισε πέναλτι και το αξιοποίησε ο ίδιος, με όλους τους παίκτες να γίνονται ένα κουβάρι στον πάγκο, με τον Αντώνη Ταβερνάρη.

Μετά, όλα ήταν εύκολα, το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Ο Στεργιώτης στο 44′ έπειτα από βολέ-ασίστ του ‘Τερ Στέγκεν’ Καλλιαμπάκου πήρε… παραμάζωμα αμυντικό και τερματοφύλακα, γράφοντας το 2-0 με κεφαλιά, ενώ ο Παπαδάκης στο 62′ έκλεισε το σκορ με ατομική προσπάθεια και άψογο τελείωμα.

Ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, αφού είχαμε και δοκάρι και άλλες δύο-τρεις κλασικές ευκαιρίες.

Στους «16» η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τον ισχυρό Θρίαμβο Χαϊδαρίου, εκτός έδρας.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Καλλιαμπάκος, Νικολόπουλος, Κανέλλος, Ανδρινόπουλος, Θεοδωρακόπουλος, Αντωνόπουλος, Αλεξανδράκης, Συγγρός, Στεργιώτης, Κρόι, Παπαδάκης.

Ως αλλαγή αγωνίστηκαν: Οικονόμου, Νικολαΐδης, Ζιγγιρίδης, Χρηστάκης, Σαράντος, Κιτσόπουλος, Σπανός.

ΠΑΙΔΕΣ

Εδώ τα παιδιά αδίκησαν τους εαυτούς τους όλη τη χρονιά. Χωρίς λόγο, χρειάστηκε να φτάσουν να παίζουν με την πλάτη στον τοίχο, αναφορικά με την πρόκριση πάντα, αλλά και υπό αυτές τις συνθήκες τα κατάφεραν περίφημα.

Με ρεκόρ 7-1-0 από το Φεβρουάριο και μετά, πήραν θέση στους «16» της Αθήνας, δίνοντας συνέχεια στις επιτυχίες των δύο προηγούμενων χρόνων (ισάριθμες κατακτήσεις του πρωταθλήματος).

Η ομάδα μας τερμάτισε 5η στον όμιλο, χωρίς τα μπόνους πάντως των βαθμών που είχαν οι υπόλοιποι αντίπαλοι, θα ήταν 2η.

Το σημαντικό είναι ότι ξεπέρασε κάποιες δυσκολίες, απέκτησε χαρακτήρα και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, όπως άλλωστε έδειξε και στο Elite Neon Cup, όπου κόντραρε στα ίσια μεγάλες ΠΑΕ (Παναθηναϊκό, Αρη, Πανιώνιο) καθώς και συλλόγους του εξωτερικού (Παρτιζάν, Γκαμπάλα).

Κόντρα στον Χαραυγιακό, μετρούσε μόνο η νίκη και ο Απόλλωνας έχοντας συντριπτική κατοχή μπάλας και τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, δεν δυσκολεύτηκε να την πάρει (3-0).

Μόλις στο 3′ ο Χατζής άνοιξε το σκορ, έπειτα από ωραία συνεργασία, στο 43′ ο Παγώνης με μακρινό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας μας και στο 65′ ο Νταλάρδας πλάσαρε εύστοχα στη γωνία, έπειτα από γύρισμα του Αλεξανδράκη από τα δεξιά.

Στους «16» η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Ηράκλειο, σε ένα πάντα ιδιαίτερο γήπεδο. Αν είμαστε ψύχραιμοι και ήρεμοι, όλα θα πάνε καλά…

ΑΠΟΛΛΩΝ: Τσαφούρος, Παγώνης, Τσιπίσης, Μαζέτας, Παπαθανάσης, Χατζής, Βουγιουκλάκης, Ντίνης, Χαραλάμπους, Πανδής, Δασκαλάκης.

Ως αλλαγή αγωνίστηκαν: Σαραντόπουλος, Λαφιατής, Νίκας, Ψυκαράκης Γ., Νταλάρδας, Αλεξανδράκης, Βλασσόπουλος.

RESPECT CUP

Η δεύτερη ομάδα των Νέων, υπό τις οδηγίες του Μανώλη Κτενιαδάκη, επικράτησε 1-0 της ακαδημίας Coerver, στο πλαίσιο του Respect Cup.

Σε ένα παιχνίδι κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα, ο Απόλλων δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη της κατοχής της μπάλας, ωστόσο υπήρχε αμυντική συνοχή και ταχύτητα στις αντεπιθέσεις. Το πρέσινγκ ψηλά δεν μας βγήκε, οι αντίπαλοι έβρισκαν λύσεις ταχύτατα, όμως μόλις έφταναν έξω από την περιοχή μας τα έβρισκαν σκούρα.

Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ο Κιτσόπουλος με φάουλ έκανε το 1-0 (το στημένο προήλθε από στοχευμένη ανάπτυξη ξεκινώντας από τον τερματοφύλακα).

Το υπόλοιπο παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τις καθαρές ευκαιρίες να είναι περισσότερες για την ομάδα μας.

Στα θετικά πιστώνονται τα λίγα επιπόλαια λάθη και η διαχείριση ενός παιχνιδιού/αποτελέσματος που χρειάστηκε να παίξουμε αρκετή ώρα σε συνθήκες πίεσης χωρίς την μπάλα.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βασσάλος, Σαντοριναίος, Μπαριάμ, Σταθόπουλος, Παπαγεωργίου, Σκόντζος, Σπανός, Κιτσόπουλος, Κουσουνής, Ζιγγιρίδης, Πάνου.

Ως αλλαγή αγωνίστηκαν: Κέφης, Τζονικάι, Φούντας, Κολυβέρης, Ράππος, Κρητικάκης.

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση