ΑΚΑΔΗΜΙΑ: Νέοι 1 & Παίδες & Νέοι 2 στους «16» της Αθήνας!

Έχει γίνει συνήθεια και ίσως κι εμείς οι ίδιοι, στον Απόλλωνα, να μη δίνουμε τόση έμφαση, αλλά θα έπρεπε.

Νέοι και Παίδες της ομάδας πέρασαν για μία ακόμα χρονιά στην τελική φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΣΑ, ένα επίτευγμα που από τα 180 σωματεία της Ένωσης, το καταφέρνουν κατά μέσο όρο τρία έως πέντε διαφορετικά – εμείς είμαστε σχεδόν πάντα ανάμεσα σε αυτά!

Ειδικότερα φέτος, ο Απόλλωνας είναι η μοναδική ομάδα από τα βόρεια προάστια, την περιοχή δηλαδή με τις μεγαλύτερες και περισσότερες ακαδημίες σε όλη την Αθήνα, που θα έχει διπλή εκπροσώπηση (Νέοι & Παίδες) στους «16» ισχυρούς της ΕΠΣΑ!

Μαζί τους, φέτος, και οι Νέοι 2, που στην κατηγορία των λιγότερο ισχυρών της Αθήνας, πήραν και εκείνοι το «εισιτήριο» για τους «16», δείχνοντας ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο κόντρα σε «πρώτα» τμήματα ομάδων.

Ο Απόλλωνας ήταν ένα από τα 10 σωματεία φέτος –και το μοναδικό από τα βόρεια προάστια– που κατέβασε δύο ομάδες, ενώ το τρίτο του τμήμα αγωνίζεται στο Soccerlink!

Η επιτυχία, συνεπώς, είναι πολύ μεγάλη και μέσω αυτής αναγνωρίζεται η δουλειά που γίνεται από το πιο μικρό ηλικιακά τμήμα έως και τους Νέους, από το σύνολο των προπονητών που δουλεύουν με τα παιδιά της γειτονιάς μας, με μεράκι και αγάπη για το αντικείμενό τους.

Μία επιτυχία διαχρονική, που δεν οφείλεται σε μία ή δύο καλές «φουρνιές» ποδοσφαιριστών. Η καλλιέργεια και ανάπτυξη των υποδομών αποτελεί για εμάς μονόδρομο, αφού μέσω αυτών τροφοδοτείται η πρώτη ομάδα (το 85% των ποδοσφαιριστών της προέρχεται από την ακαδημία!), η οποία, παρεμπιπτόντως, βρίσκεται πολύ κοντά στην άνοδο στην Α’ Αθήνας, για δεύτερη φορά στην ιστορία της!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και ευχαριστούμε όλους εσάς, τους γονείς, για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Η υπόσχεση που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι τίποτα, κανένας και για κανένα λόγο, δεν πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εμείς βλέπουμε το ποδόσφαιρο, τη φιλοσοφία μας και τον τρόπο δουλειάς μας!

Πάμε Απολλωνάρα!

ΝΕΟΙ 1

Πανθησειακός (Ακαδημία Ολυμπιακού Αλίμου) – Απόλλων 2-4

Τελευταία αγωνιστική και ο Απόλλωνας χρειαζόταν μόνο νίκη, για να κρατηθεί στην προνομιούχο πρώτη τετράδα – με ισοπαλία η θέση του θα κρινόταν σε κλήρωση με την Αγία Παρασκευή. Το ματς ήταν «τελικός», αφού τον ίδιο στόχο είχε και ο Πανθησειακός.

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα θρίλερ, αλλά η ομάδα μας έδειξε πολύ ψύχραιμη αντίδραση, όταν από το πουθενά βρέθηκε να χάνει με 2-1 στα μισά του β’ ημιχρόνου (58′) κι ενώ ως τότε είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες, δύο δοκάρια και καθαρό πέναλτι που δεν της δόθηκε!

Από λάθος στην άμυνα έγινε το 1-0 στο 20′, την πρώτη φορά που οι γηπεδούχοι πλησίασαν στην περιοχή μας. Επεσε ο ρυθμός μας για 10 λεπτά, πριν το ημίχρονο όμως ο Κανέλλος σκόραρε μετά από μπέρδεμα σε κόρνερ και ισοφάρισε.

Ευτυχώς και η δεύτερη ισοφάριση (2-2) ήρθε πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα στο 60′, με ωραίο πλασέ του Στεργιώτη. Από κει και μετά φάνηκε η διαφορά φυσικής κατάστασης και ποιότητας, η ομάδα του Αντώνη Ταβερνάρη ανέβασε κι άλλο την απόδοσή της και έφτασε αρχικά στο 2-3 (65′) με τον Παπαδάκη, που αξιοποίησε το γύρισμα του Αλεξανδράκη, και τελικά στο 2-4 (70′) με απευθείας φάουλ του Κιτσόπουλου.

Πολύτιμη ήταν η συμβολή των παιδιών που ήρθαν από τον πάγκο, καθώς φρέσκαραν την ομάδα και βοήθησαν όλοι τους με τη διάθεση και την απόδοσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόκριση ήρθε με πολύ πείσμα για την ομάδα μας, που υπενθυμίζουμε ότι ισοφάρισε την Κηφισιά σε 3-3 (από 0-3) μέσα σε 4 λεπτά, ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό (1-1) στο τέλος, κέρδισε τον Πανερυθραϊκό (1-0) στο τέλος και με 10 παίκτες από το 20’, επικράτησε του Μικρασιατικού (2-1) με ανατροπή και του Πανθησειακού (4-2) με διπλή ανατροπή!

Η φάση των «16» θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28-29/4 και η ομάδα μας περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της – για την ώρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αγωνιστεί εκτός έδρας.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βασσάλος, Μπαϊράμι, Αντωνόπουλος, Παπαθανάσης, Τσιπίσης, Χριστοδούλου, Κανέλλος, Χατζής, Παπαδάκης, Στεργιώτης, Ζιγγιρίδης.
Ως αλλαγή αγωνίστηκαν: Νικολόπουλος, Μαζέτας, Κιτσόπουλος, Σπανός, Βουγιουκλάκης, Αλεξανδράκης.

ΝΕΟΙ 2

Άρης Καλαμακίου – Απόλλων Χαλανδρίου 1-0

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, με το οποίο έπεσε η αυλαία της β’ φάσης και για τους Νέους 2, η ομάδα του Πέτρου Αντωνίου ηττήθηκε με 1-0 ως τυπικά φιλοξενούμενη του Άρη Καλαμακίου (ο αγώνας έγινε στο γήπεδο του Απόλλωνα), έπειτα από ένα νικηφόρο σερί 7 αγωνιστικών.

Έτσι, υποχώρησε στην 4η θέση του ομίλου, με τον ΓΣ Αργυρούπολης (1) να μας προσπερνάει στο νήμα.

Η ομάδα μας παρουσιάστηκε νωθρή και χαλαρή στο α’ ημίχρονο, όταν σε μια στημένη φάση βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο β’ μέρος η εικόνα άλλαξε, αλλά η αστοχία και η νευρικότητα στην τελική προσπάθεια ήταν τα στοιχεία που μας στέρησαν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αναμένεται η κλήρωση για τη φάση των «16», η οποία θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28-29 Απριλίου.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Τσαφούρος, Λαφιατής, Ντίνης, Τζονικάι, Κουσούνης, Παππάς, Καλημέρης, Σκόντζος, Πάνου, Σταθόπουλος, Χαραλάμπους.
Ως αλλαγή αγωνίστηκαν: Νίκας, Πανδής, Παπαϊωάννου.

ΠΑΙΔΕΣ

Απόλλων Χαλανδρίου – ΠΑΣ Γαλάτσι 6-0

Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης στο πρωτάθλημα Παίδων και η ομάδα μας έχει ήδη εξασφαλίσει, πανάξια, τη συμμετοχή της στους «16», τρέχοντας αήττητο σερί 9 αγωνιστικών (7-2-0).

Ένα πολύ δεμένο σύνολο, που ακόμα και όταν δεν βρίσκεται στην καλή του μέρα, θα το παλέψει μέχρι εκεί που δεν πάει.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό το τμήμα, γιατί έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο», δήλωσε ο τεχνικός Αντώνης Ταβερνάρης.

Κόντρα στους ουραγούς του ομίλου, τα ποσοστά κατοχής ήταν συντριπτικά, όπως και οι τελικές προσπάθειες, με τη διαφορά των δύο ομάδων να αποτυπώνεται ανάγλυφα στο σκορ. Τα γκολ σημείωσαν οι Βέρρος (2), Ζυγομήτρος, Κουσούνης, Φωτείνης και Σταθόπουλος.

Την τελευταία αγωνιστική οι Παίδες παίζουν εκτός έδρας με την ΑΕ Κηφισιάς και με νίκη διεκδικούν ένα καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο, από την 4η θέση που κατέχουν αυτή τη στιγμή.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Παλαιστής, Παστρικός, Βασιλείου, Σαράντος, Μίσιος, Πολυμένος, Πετάνι, Μαγκλάρας, Παναγιωτόπουλος, Ζυγομήτρος, Βέρρος.
Ως αλλαγή αγωνίστηκαν: Αλεξανδράκης, Σταθόπουλος, Φωτείνης, Κουσούνης, Μαρκάκης, Ζούπα.

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση