Δάσος Χαϊδαρίου – Απόλλων 1-3: Δεν μπορώ να περιμένω!

Μετά από μια προσπάθεια που κράτησε τρία χρόνια, μπορούμε πια να το φωνάξουμε: ΑΝΕΒΗΚΑΜΕ!

Δικαιώθηκαν οι κόποι των ποδοσφαιριστών και των προπονητών, επιβραβεύτηκε η διοίκηση, για μια άνοδο όχι της «μιας χρήσης», αλλά με τις καλύτερες προοπτικές.

Μακροχρόνιο πλάνο, πίστη σε αυτό στις δύσκολες στιγμές, υπομονή, δουλειά, δουλειά, δουλειά. Υγιές περιβάλλον, άνθρωποι που αγαπάνε το ποδόσφαιρο, λατρεύουν τον Απόλλωνα, είναι η ζωή τους.

Παιδιά που ενσωματώνονται στο σύλλογο, γιατί το θέλουν, χωρίς οικονομικές απολαβές. Γιατί τους αρέσει που το γήπεδο είναι κυριολεκτικά δεύτερο σπίτι τους, εισπράττουν αγάπη, δένονται με το οικογενειακό κλίμα και αυτό το τελευταίο, δεν είναι ένα ακόμα κλισέ για να περνάει η ώρα.

Είναι η πραγματικότητα, που τη βιώνουν καθημερινά όσοι ιδρώνουν και μοχθούν για τον ίδιο σκοπό.

Σε όλα όσα περιγράφονται παραπάνω, χωρίς ίχνος υπεροψίας ή αλαζονείας, δεν ταίριαζε η Γ’ κατηγορία. Ηταν άδικο – και δεν το λέμε μόνο εμείς.

Οι συγκυρίες, οι λεπτομέρειες, η τύχη, δεν ήταν μαζί μας τις δύο προηγούμενες χρονιές. Ισως, από την άλλη, να μην ήμασταν έτοιμοι ή και ώριμοι αν θέλετε σαν σύλλογος και σαν ομάδα, να είχαμε κενά, να μας έλειπε αυτό το «κλικ».

Αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν. Μάθαμε από τα λάθη μας και με το σπαθί μας, με την αξία μας, με τη σκληρή δουλειά μας, με την υγεία μας συνολικά, κερδίσαμε την πολυπόθητη και 1000% δίκαιη άνοδο.

Η Β’ κατηγορία θα μας υποδεχθεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο και σίγουρα δεν θα είμαστε «περαστικοί», το οικοδόμημα άλλωστε του Απόλλωνα έχει χτιστεί σε πολύ γερές βάσεις και διαρκώς ενισχύεται, με το «νέο αίμα» που έρχεται από πίσω.

Μια άνοδος αφιερωμένη από τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή Γιώργο Αλεξόπουλο και τον γυμναστή Γιώργο Κωνσταντινίδη, σε όλους τους συντελεστές της.

Αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκαν δίπλα τους, χαίρονταν στις χαρές, «έσκαγαν» στις λύπες: στον Αντώνη Μαραγκουδάκη (πρόεδρος-κόσμημα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο), τον Σπύρο Γιασαφάκη (αντιπρόεδρος), τον Ηλία Μαρέντη (έφορος-ψυχή-τα πάντα όλα), τον Βαγγέλη Ξυπολιτίδη (γενικός αρχηγός), τον Μίμη και τον Γιάννη Γιασαφάκη, τον Μαρίνο Κτενιαδάκη, τον Τάκη Γιαννόπουλο, στο διοικητικό συμβούλιο συνολικά, σε όλους τους φίλους και «αιμοδότες» της ομάδας.

Και μια ξεχωριστή αφιέρωση και στα παιδιά που τα δύο προηγούμενα χρόνια πάλεψαν μαζί μας για τον ίδιο στόχο και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν ήταν στον Απόλλωνα φέτος. Η άνοδος, όπου κι αν βρίσκεστε, ανήκει και σε εσάς.

Οσο για το παιχνίδι με το Δάσος, ήταν το πρώτο από τα τρία «ματς μπολ» που είχαμε στη διάθεσή μας. Και δεν το αφήσαμε να περάσει, με μέτρια εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, αισθητά βελτιωμένη στην επανάληψη.

Ανοίξαμε το σκορ στο 25’, όταν από εκτέλεση φάουλ του Χαμπέρη, ο Κοτσαύτης πήρε την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας απέκρουσε εξ’ επαφής και στην επαναφορά ο Κομνηνός δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Το 0-2 στο 40’, όταν από συνεργασία Φλωκιώτη-Κοτσαύτη στα αριστερά, ο τελευταίος ντρίμπλαρε εντυπωσιακά (!) έναν αντίπαλο και από τη σέντρα του επωφελήθηκε ο Παππάς, που με κεφαλιά σημείωσε το 7ο φετινό του γκολ.

Στο 44’ έγινε το 1-2 και σαν σκορ ήταν μάλλον πιο δίκαιο, δεδομένου ότι η αξιόμαχη ομάδα του Δάσους σε όλο το πρώτο μέρος είχε 3-4 κλασικές ευκαιρίες για γκολ (όσες δεν μας είχαν κάνει ομάδες που βρίσκονται ψηλότερα στη βαθμολογία), με τον τερματοφύλακά μας Μανώλη Κτενιαδάκη, σε πολύ καλή μέρα, να λέει σε όλες «όχι».

Στο β’ μέρος περιορίσαμε τους κινδύνους προς την εστία μας, επιτρέψαμε μόνο μία φάση στο Δάσος (με τον Κτενιαδάκη πάλι να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση), ελέγξαμε το ρυθμό και φέραμε το ματς στα μέτρα μας.

Δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ και αφού χάσαμε δύο κραυγαλέα τετ α τετ, τελικά το πετύχαμε στο 83’, με τον Κομνηνό έπειτα από μπαλιά του Φλωκιώτη να βγαίνει «φάτσα» με τον τερματοφύλακα και να γράφει εύκολα το 1-3.

16ο γκολ (σε 24 συμμετοχές), για τον 15χρονο πρώτο μας σκόρερ!

Στο τέλος στήθηκε ένα μίνι γλέντι στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια, ακολούθησαν τραγούδια από τον Τόλη Μανασή στο πούλμαν της επιστροφής, η φιέστα όμως έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο (19/5) στο γήπεδό μας, στο παιχνίδι με τον Αρη Χολαργού.

Μείνετε συντονισμένοι!

ΕΝΔΕΚΑΔΑ

1.   Κτενιαδάκης
2.   Μαραθός
3.   Φλωκιώτης
4.   Κοτσαύτης
5.   Τζαλαγκόνια
6.   Μανασής
7.   Γιαννόπουλος (57’ Γιάνκου)
8.   Παππάς
9.   Κομνηνός
10. Χαμπέρης (46’ Αλεξόπουλος)
11. Αγγελοσόπουλος (80’ Πασακόπουλος)

ΠΑΓΚΟΣ

12. Γιάνκου
13. Αλεξόπουλος
14. Δούσης
15. Γιουσίφ
16. Πασακόπουλος
17. Φελέκης
18. Κουφός

Διαιτητής: Καραμπέκιος.

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση