Παίκτες του Μήνα: Παπουτσής & Αλεξανδράκης!

Στα 9 τελευταία παιχνίδια του, ο Απόλλωνας ηττήθηκε μόνο από την Αγία Παρασκευή (3η θέση) και τα Πετράλωνα (2η), με την αγωνιστική του άνοδο να κορυφώνεται τον Απρίλιο, οπότε και σφραγίστηκε η παραμονή στην Α’ Αθηνών.

Η κομβική ισοπαλία στην Πετρούπολη (1-1) και η μεγάλη νίκη επί των Τραχώνων (3-2), ανανέωσαν πρακτικά την παρουσία μας και τη νέα σεζόν στα «σαλόνια» της ΕΠΣΑ, με το διπλό στην Αργυρούπολη (3-0) να μπαίνει ως κερασάκι στην τούρτα.

Για να συμβούν όλα αυτά, χρειάστηκε οι περισσότεροι παίκτες να πιάσουν υψηλά επίπεδα απόδοσης, δεδομένο που σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα που επέδειξαν και τη συσπείρωση μπροστά στα πολλά προβλήματα, έφερε και το σερί θετικών αποτελεσμάτων.

Συνεπώς, η επιλογή για τους Παίκτες του Μήνα (δεν θα μπορούσε να είναι ένας…) ήταν ένας ευχάριστος πονοκεφαλος, καθώς οι υποψήφιοι ήταν πολλοί. Δύο παιδιά, ωστόσο, ξεχώρισαν ένα «κλικ» περισσότερο: ο Δημήτρης Παπουτσής και ο Γιάννης Αλεξανδράκης.

Ο «Πάπου», από τους πιο παλιούς παίκτες της ομάδας, έβγαλε αρχηγικό χαρακτήρα, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Σημείωσε το χρυσό γκολ της ισοφάρισης στην Πετρούπολη, σκόραρε και έδωσε την καθοριστική ασίστ για το 3-2 με τους Τράχωνες και ήταν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων και με τον ΓΣ Αργυρούπολης.

Συνεπέστατος στις προπονήσεις και με θετική επιρροή στα αποδυτήρια, ο φύσει επιθετικογενής Παπουτσής, που αγωνίστηκε φέτος σε πολλά ματς ακόμα και ως δεξιός μπακ, ήταν και είναι ο παίκτης που κάθε προπονητής θα ήθελε να είχε. Γρήγορος, πεισματάρης και τακτικά αλάνθαστος, φανέρωσε και τα ψυχικά του χαρίσματα, βάζοντας υποψηφιότητα και για έναν από τους καλύτερους όλης της σεζόν.

Για τον Αλεξανδράκη, τι άλλο να (ξανα)πούμε; Ο μικρός Γιάννης, που στα 16 του ξεκίνησε την πρώτη του προετοιμασία με ανδρική ομάδα τον περασμένο Ιούλιο, κατάφερε με πολλή δουλειά, ελάχιστα λόγια και το κεφάλι χαμηλά, να αναδειχθεί, χωρίς καμιά αμφιβολία, σε αποκάλυψη της χρονιάς.

Πυραυλοκίνητος και με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, πλέον, είναι πρώτος σε ασίστ (5), σε βραβεία Παίκτη του Μήνα (3) και πιθανότατα και σε… κερδισμένα φάουλ (σίγουρα σε πέναλτι), αφού με την ταχύτητα που φεύγει στο χώρο, οι αμυνόμενοι δεν έχουν και πολλές επιλογές για να τον σταματήσουν.

Ο Γιάννης -και αυτός, βέβαια, γέννημα-θρέμμα Απόλλωνας- έδωσε τις ασίστ για το 1ο και το 2ο γκολ με τους Τράχωνες, αλλά και για το 1ο γκολ στην Αργυρούπολη, εκεί όπου σημείωσε με μία (ακόμα) τρομερή κούρσα και το 3ο γκολ για την ομάδα μας.

Δημήτρης Παπουτσής (30 συμμετοχές/4 γκολ/3 ασίστ, 2.446’)

«Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να είναι πολύτιμος για την ομάδα του και το συγκεκριμένο βραβείο σε αυτή ειδικά τη φάση του πρωταθλήματος μου δίνει ιδιαίτερη χαρά, αν και σίγουρα αυτό το μήνα το άξιζε όλη η ομάδα και όχι μόνο εμείς οι δύο.
 
Σε μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά, με πολλές απουσίες, τραυματισμούς και δύσκολες καταστάσεις, καταφέραμε και πετύχαμε το στόχο μας, μένοντας στα αποδυτήρια ενωμένοι ακόμα κι όταν δεν ήταν όλα ρόδινα.
 
Αξίζουν συγχαρητήρια στους προπονητές μας και κυρίως σε όλους τους συμπαίκτες μου, γιατί πραγματικά δουλέψαμε πάρα πολύ και κάναμε κατάθεση ψυχής, κάτι που αποτυπώθηκε στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια, που η μπάλα έκαιγε.
 
Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στον τραυματισμό του φίλου μου του Μάνου, που σόκαρε όλη την ομάδα, δείχνοντας παράλληλα σε όλους όσοι δεν ζουν την καθημερινότητά μας, ότι αυτό που κάνουμε εδώ δεν είναι πλάκα.
 
Θυσιάζουμε ώρες ατέλειωτες στο γήπεδο, πολύτιμο χρόνο από τους φίλους και τις οικογένειές μας, έχουμε εκτεθειμένο το σώμα μας και όλα τα παραπάνω γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε και τη συγκεκριμένη ομάδα.
 
Σημαντική, τέλος, είναι η συμβολή των ανθρώπων της διοίκησης, τη στήριξη των οποίων νιώθουμε με πράξεις και όχι μόνο με λόγια. Το να γνωρίζουμε, ως ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, ότι τους έχουμε ανά πάσα στιγμή δίπλα μας, είναι κάτι που προφανώς βοηθάει πολύ και μας δίνει δύναμη».

Γιάννης Αλεξανδράκης (27 συμμετοχές/3 γκολ/5 ασίστ, 1.896’)

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την τρίτη φετινή μου βράβευση και θα ήθελα να ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά τους προπονητές μου, τους συμπαίκτες μου και όλους εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας.

Θεωρώ πως τον Απρίλιο δείξαμε χαρακτήρα, βγάλαμε μέταλλο πρωταθλητή και αποδείξαμε σε όλους πως με τη σκληρή καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις και όντας προσηλωμένοι στο πλάνο παιχνιδιού μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο».


Συγχαρητήρια Δημήτρη & Γιάννη αλλά και σε όλα τα παιδιά, που με την αγωνιστικότητά σας και την αγάπη για τη φανέλα, μας χαρίσατε και φέτος μοναδικές στιγμές!

ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ 2018-19

Σεπτέμβριος: Γιάννης Αλεξανδράκης

Οκτώβριος: Ιγνάτιος Αγκόλι

Νοέμβριος: Δημήτρης Παπουτσής – Κώστας Μπαλαχτσής

Δεκέμβριος: Φραγκίσκος Στεργιώτης

Ιανουάριος: Γιάννης Αλεξανδράκης

Μάρτιος: Αλέξης Βλογιαννίτης – Νίκος Οικονομόπουλος

Απρίλιος: Δημήτρης Παπουτσής – Γιάννης Αλεξανδράκης

Μοιραστείτε: