Ακαδημία Απόλλωνα Χαλανδρίου: Διαχρονική Αξία!

Η αγωνιστική περίοδος 2017-18 ήταν αναμφίβολα η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του συλλόγου…

Η ανδρική ομάδα, στελεχωμένη σε ποσοστό 85% από δικά μας παιδιά, πήρε το πρωτάθλημα στη Β’ Αθηνών και θα παίξει για δεύτερη φορά στην Α’.

Η πρώτη ομάδα Νέων κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ (όμιλος ισχυρών), όπως και η δεύτερη στο αντίστοιχο δικό της (όμιλος λιγότερο ισχυρών).

Οι Παίδες έφτασαν ως τους «16», ενώ και στα μικρότερα ηλικιακά τμήματα σημειώθηκαν διαδοχικές επιτυχίες, ωστόσο σε αυτές τις κατηγορίες το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει.

Όλα αυτά δεν έγιναν ξαφνικά. Δεν είναι μία φουρνιά και τέλος. Είναι οι καρποί μιας σοβαρής, επιστημονικής και σε βάθος δουλειάς που συντελείται την τελευταία 10ετία, σχεδόν, στον Απόλλωνα.

Ένα οικοδόμημα που στήθηκε με πολλή αγάπη και προσοχή από τους Αντώνη Ταβερνάρη και Γιάννη Γουρδουμπά, οι οποίοι κάθε χρόνο βελτιώνουν το επίπεδο και ανεβάζουν όλο και πιο ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων και φιλοδοξιών.

Από το 2012, που διατηρεί ηλεκτρονικό αρχείο η ΕΠΣΑ, ο Απόλλων Χαλανδρίου σε προκριματικές φάσεις Παίδων έχει απολογισμό 98 νίκες, 32 ισοπαλίες, 18 ήττες και αντίστοιχα σε Νέους μετράει 90 νίκες, 28 ισοπαλίες, 26 ήττες. Συνολικά, δηλαδή, 188 νίκες, 60 ισοπαλίες, 44 ήττες, με τέρματα (και τα δύο τμήματα) 714 υπέρ και 207 κατά!

Σε αυτό το διάστημα έχουν αγωνιστεί 155 παιδιά και όλοι τους έχουν προκριθεί τουλάχιστον από μία φορά! Πέντε εξ’ αυτών έχουν κατακτήσει 3 πρωταθλήματα (2015 & 2016 ως Παίδες, 2018 ως Νέοι), άλλοι 11 έχουν στεφθεί δύο φορές πρωταθλητές και ακόμα 23 από τουλάχιστον μία!

Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό το μέγεθος της επιτυχίας, αρκεί να σημειώσουμε πως κάθε χρόνο στην Αθήνα αγωνίζονται περίπου 3.000 παιδιά, για να αναδειχθούν πρωταθλητές οι 40!

Αν, λοιπόν, υπάρχει ένα «μυστικό» στον Απόλλωνα, που μόνο μυστικό δεν είναι με την παρουσία πάνω από 400 παιδιών στις ακαδημίες, αυτό είναι η συστηματική δουλειά και καλλιέργεια των τμημάτων υποδομής.

Από πάντα στον Απόλλωνα στηριζόμασταν αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις, στελεχώνοντας την πρώτη ομάδα από τα «σπλάχνα» της. Την τελευταία 10ετία το εξελίξαμε και για την επόμενη 10ετία στόχος είναι να το κάνουμε ακόμα καλύτερα!

Ορισμός της ομάδας οι Παίδες

Στη «σκιά» των δύο τμημάτων των Νέων φέτος, αλλά καθ’ όλα επιτυχημένοι και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, οι Παίδες του Απόλλωνα έφτασαν ως τους «16» της Αθήνας, όπου και αποκλείστηκαν οριακά από την ΠΑΕ Καλλιθέα, έναν αντίπαλο με παιδιά στο ρόστερ προερχόμενα από Ολυμπιακό, Ατρόμητο και Πανιώνιο.

Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι, με την ομάδα μας καλύτερη στο α’ μέρος και την Καλλιθέα στο δεύτερο, το γκολ που έκανε τη διαφορά και με το οποίο διαμορφώθηκε το 1-0 σημειώθηκε 9 λεπτά πριν το τέλος, με σουτ εκτός περιοχής.

Ο Αντώνης Ταβερνάρης, προπονητής της ομάδας, δήλωσε πως «ήταν έκπληξη τα όσα πέτυχε αυτό το τμήμα φέτος» και έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος για το γεγονός ότι «εκτός του ότι πέτυχαν το στόχο των πλέι οφ και είχαν φανταστική παρουσία στο Elite Neon Cup, δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα στην ομάδα. Και θέλω να συγχαρώ ειδικότερα τα παιδιά που παρότι βρέθηκαν λίγες φορές στην αποστολή, έρχονταν με πολύ μεγάλη διάθεση στην προπόνηση. Νομίζω ότι είναι ο ορισμός της ομάδας αυτό το τμήμα και αποτελεί παράδειγμα, όπως και οι γονείς τους. Τους ευχαριστώ για την προσπάθεια, την απόδοσή τους και τη συμπεριφορά τους».

Οι Παίδες του Απόλλωνα για τη σεζόν 2017-18 ήταν οι: Παλαιστής, Παστρικός, Βασιλείου, Μίσσιος, Σαράντος, Πετάνι, Πολυμένος, Κουσούλης, Βέρρος, Ζυγομήτρος, Παναγιωτόπουλος, Αλεξανδράκης, Σταθόπουλος, Χρυσικόπουλος, Μαρκάκης, Ζούπα, Μαγκλάρας, Μαντάς, Αλεφαντής, Μακαρέν, Σπηλιωτόπουλος, Φωτείνης.

Μοιραστείτε: