ΑΝΔΡΕΣ: Αγιος Δημήτριος – Απόλλων 1-0 (vid)

Σε ένα παιχνίδι-παρωδία, ο Απόλλωνας ηττήθηκε από τον Αγιο Δημήτριο και ο στόχος της ανόδου στην Α’ Κατηγορία απομακρύνθηκε.

👊 Μπουνιές, αγκωνιές, βρισιές κι εν ψυχρώ χτυπήματα εκτός φάσης. Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων, «ιπτάμενες» μπάλες μέσα στο γήπεδο… προσφορά του πάγκου των γηπεδούχων προς διάφορα σημεία της εξέδρας. Κλίμα τρομοκρατίας στην κερκίδα με μπράβους.

😡 Τα ’80s είναι στη μόδα, αναβίωσαν και στο γήπεδο Καλαμακίου, σε «ποδοσφαιρική» βερσιόν. Μια «ποδοσφαιρική» αλητεία υπό την απόλυτη ανοχή διαιτητών (Σουπερλιγκάτων… τρομάρα τους!) και Αστυνομίας.

⚽ Σε όλες μας τις αναφορές για τον χθεσινό «αγώνα», το «ποδόσφαιρο» απαιτεί εισαγωγικά. Γιατί ποδόσφαιρο παίχτηκε μέχρι το 53′, όταν προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι, την πρώτη φορά που πάτησαν στην περιοχή μας.

🤡 Από το 53′ και μέχρι τη λήξη γίναμε μάρτυρες μιας παρατεταμένης δυσφήμισης του αθλήματος. Ενός «πράγματος» τόσο μακρινού από τη δική μας κοσμοθεωρία που μας βάζει τώρα στην εξαιρετικά άβολη θέση να προσπαθήσουμε να πείσουμε τα παιδιά μας ότι εκείνα δεν έκαναν τίποτα λάθος. Οτι δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο.

🤮 Αηδιάσαμε και οργιστήκαμε με όσα βιώσαμε. Κοιτάζοντας όμως τη μεγάλη εικόνα, και αφού φύγαμε από το Καλαμάκι όλοι ασφαλείς, νιώθουμε πιο υπερήφανοι από ποτέ.

🙏 Τα ιδανικά και οι αξίες μας, αυτά που εμείς διδάσκουμε στους παίκτες μας από μωρά, τρέχουν σε μία ευθεία παράλληλη με τον «ποδοσφαιρικό» υπόκοσμο που στο βωμό μιας ανόδου από το Β’ τοπικό είναι ικανός για τα πάντα – εκτός από το να παίξει ποδόσφαιρο. Δύο ευθείες που δεν θα συναντηθούν ποτέ, στον αιώνα τον άπαντα.

💙 Πάμε Απολλωνάρα!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Καλλιαμπάκος, Παπαδάκης, Πρόξενος (71′ Ζκέρης), Ψάλλας (84′ Βλάχος), Παναγιώτου, Αγκόλλη, Νίνος (64′ Μπεθάνης), Κανδεράκης, Στεργιώτης (64′ Λυμπερόπουλος), Τζάκσον, Παπουτσής (84′ Κούρος).

Μοιραστείτε: