ΑΝΔΡΕΣ: Απόλλων – Πεύκη 2-0 (vid)

Το παιχνίδι με την Πεύκη ήταν από τα λεγόμενα ‘must win’, η ομάδα μας ανταποκρίθηκε στην πίεση του αποτελέσματος και χτυπώντας σε καίρια σημεία επικράτησε με 2-0.

Ηταν το 41ο λεπτό, όταν από καλή κυκλοφορία μπάλας αυτή έφτασε στον Μπεθάνη, που έβγαλε μια υπέροχη κάθετη στον Χαραλάμπους.

Καλυπτόμενος από δύο αμυνομένους της Πεύκης (που κακώς διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ), ο Ζήσης “πυροβόλησε” με τη μία στην απέναντι γωνία, σημείωσε το 6ο του φετινό γκολ κι έδωσε το έναυσμα για τη νίκη.

Είχε προηγηθεί ένα ισορροπημένο 40λεπτο, χωρίς κλασικές ευκαιρίες, με τη φιλοξενούμενη να πιέζει ψηλά και τον Απόλλωνα να υποπίπτει σε λάθη που δεν στοίχισαν. Η Πεύκη έπαιζε ένα από τα τελευταία της χαρτιά, ήταν επικίνδυνη και το γνωρίζαμε.

Το κομβικό 1-0 έφερε ηρεμία και στο δεύτερο ημίχρονο πατήσαμε εξ’ αρχής καλύτερα στο γήπεδο, έχοντας και περισσότερους κενούς χώρους προς εκμετάλλευση.

Στην κόντρα βρήκαμε και το 2-0, νωρίς-νωρίς (49′). Ο Κανδεράκης πάσαρε στον Κούρο, που έκανε τέλεια το πρώτο κοντρόλ, έφερε την μπάλα μπροστά του, άφησε τον αμυντικό στην πλάτη του και νίκησε τον εξερχόμενο τερματοφύλακα με ένα ψύχραιμο πλασέ.

Το καθαρό μας προβάδισμα δεν αμφισβητήθηκε ως το τέλος, με την Πεύκη να προσπαθεί μέσω στατικών φάσεων να ξαναμπεί στο ματς – σε μία από αυτές ένα σουτ μέσα από την περιοχή βρήκε το εξωτερικό μέρος των διχτυών του Καλλιαμπάκου.

Είχαμε προϋποθέσεις και φάσεις για το 3-0, με κορυφαία το τετ α τετ του Χαραλάμπους μετά την πάσα του Βλάχου, δεν έχει καμία σημασία που δεν ήρθε, καθώς το ζητούμενο ήταν η νίκη, έστω και με μισό-μηδέν.

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώνεται το Σάββατο (16/12, 15:00) με απαιτητικό παιχνίδι στο Ηράκλειο, μία παραδοσιακά δύσκολη και ιδιαίτερη, λόγω των μικρών της διαστάσεων, έδρα.

Πάμε Απολλωνάρα!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Καλλιαμπάκος, Παπουτσής, Νούσης (53′ Πρόξενος), Αγκόλλη, Αγγελόπουλος, Μπεθάνης, Νίνος (74′ Βλάχος), Ζώης (86′ Καναλουπίτης), Κανδεράκης, Χαραλάμπους, Κούρος (86′ Παπαγεωργίου).

Μοιραστείτε: