ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
0 - 2
ΕΝΩΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ
5 Οκτωβρίου 2013 - 16:30:00 ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 3
Στατιστικά αγώνα
ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Ομάδες
ΕΝΩΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ
0
Γκολ
2


Ηταν και θέμα εμπειρίας

Πρώτη ήττα στην έδρα μας, δεύτερη σερί στο πρωτάθλημα και τρίτη συνολικά, αφού μεσολάβησε και το ματς κυπέλλου.


Αν όμως στις προηγούμενες δύο (Ηλιούπολη, Φωστήρας Ηλ.) δεν υπήρχε και μεγάλο περιθώριο για κουβέντα, δεδομένου ότι οι αντίπαλοί μας παρουσιάστηκαν ανώτεροι, σε αυτήν από την Ενωση Βοτανικού είναι βέβαιο ότι αξίζαμε καλύτερης τύχης και το 0-2 κρύβει την αλήθεια απ’ όσους δεν παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Ξεκινώντας από τα… βασικά, στο 92′ κερδίσαμε το πρώτο μας πέναλτι μετά από 1,5 χρόνο και 39 παιχνίδια (!). Καθαρό πέναλτι, σε ανατροπή του Αρμάντο Σεΐτι.

Ο Πέτρος Λαζόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση, ο αντίπαλος τερματοφύλακας μάντεψε σωστά πέφτοντας στη δεξιά του γωνία, τον νίκησε και στην επαναφορά και αντί να γίνει το 1-1, έγινε στην αμέσως επόμενη φάση, στην αντεπίθεση, το 0-2.

Η ισοπαλία θα «κούμπωνε» καλύτερα στην εικόνα που είχε ο αγώνας, όμως εκτός των άλλων πληρώσαμε και την απειρία μας (20,9 μ.ό. ηλικίας όσων αγωνίστηκαν!!!).

Ενώ το βασικότερο όπλο του Βοτανικού (βλέπε Καράτι) εξουδετερώθηκε σχεδόν σε απόλυτο βαθμό από το τρομερό μαρκάρισμα του ανυπέρβλητου Αλέξανδρου Παναγιώτου, υστερήσαμε κυρίως στο α’ ημίχρονο στα στημένα και τα αράουτ των αντιπάλων μας και από μία τέτοια φάση προήλθε το 0-1 στο 38′ (κάποιοι λένε με σιγουριά ότι η μπάλα στρώνεται με το χέρι, ίσως φανεί στο βίντεο).

Πριν το πρώτο γκολ, είχαμε τις δύο πιο καθαρές ευκαιρίες στο ματς, το τετ α τετ του Παπουτσή που απέκρουσε ο αντίπαλος γκολκίπερ και τη φάση που δημιούργησε από δεξιά ο Πέτοβιτς, με την παράλληλη μπαλιά στη μικρή περιοχή περίπου και το άστοχο πλασέ του Λαζόπουλου προ κενής εστίας.

Επιπλέον, αργήσαμε να πιέσουμε στο β’ ημίχρονο, τη στιγμή που οι έμπειροι αντίπαλοί μας έπεφταν από μόνοι τους ο ένας μετά τον άλλο στο έδαφος (αλλά… συνέρχονταν άμεσα, με το μαγικό άγγιγμα της γιατρού), προκαλώντας συνεχείς καθυστερήσεις και διακοπές. Οταν πιέσαμε, η μπάλα δεν έμπαινε ή οι επιλογές μας ήταν λάθος.

Η Ενωση Βοτανικού στάθηκε τυχερή που δεν βρέθηκε αυτή πίσω στο σκορ, θα βλέπαμε άλλο ματς. Ομως, με βασικό άξονα το physical game, ήξερε στην πορεία του παιχνιδιού να παίξει αποκλειστικά για να διαφυλάξει αυτό το 0-1, προϊόν εμπειρίας από τα τόσα χρόνια παρουσίας της στην Α’ κατηγορία και βάσει αποτελεσμάτων (αφού στέκεται στο υψηλότερο επίπεδο της ΕΠΣΑ) επιτυχημένο.

Εμείς… μικροί είμαστε ακόμα και μαθαίνουμε. Και αν κάθε αποτέλεσμα έχει την εξήγησή του, κάθε ήττα ειδικά έχει πράγματα να σου υπενθυμίσει, αδυναμίες να καταδείξει και μέσω αυτών να σε βελτιώσει. Το τελευταίο είναι το μόνο σίγουρο ότι θα γίνει, διότι η δουλειά που κάνει καθένας ξεχωριστά στις προπονήσεις απλά… δεν υπάρχει.

Η πίκρα για το πως χάθηκε το ματς δεδομένα υφίσταται, όπως και για το ότι εμείς δεν έχουμε… αξιωθεί να πάρουμε ποτέ τόσα χρόνια αποτέλεσμα χωρίς να το αξίζουμε.

Καθώς όμως κανένα πρωτάθλημα δεν κρίθηκε την 3η αγωνιστική, επιστρέφουμε με το κεφάλι ψηλά τη Δευτέρα στις προπονήσεις, με στόχο πάντα να γινόμαστε καλύτεροι και να ελαχιστοποιούμε τα λάθη, που σε αυτή την κατηγορία πληρώνονται όλα και κοστίζουν ακριβά.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ

1.   Κτενιαδάκης
2.   Τζαλαγόνια (68′ Βλάχος)
3.   Παναγιώτου
4.   Γκρέμο
5.   Δημαλέξης
6.   Παππάς (68′ Σεΐτι)
7.   Πέτοβιτς
8.   Λυμπερόπουλος
9.   Παπουτσής
10. Λαζόπουλος
11. Βλογιαννίτης

ΠΑΓΚΟΣ

12. Βλάχος
13. Μαραθός
14. Σεΐτι
15. Λιανός
16. Αλεξόπουλος
17. Μαρέντης
18. Μουστάκας

Διαιτητής: Γαβρίλης (Λιαμπότης, Κοσμάς).