ΑΚΑΔΗΜΙΑ: Μια Κ16 να την… πιεις στο ποτήρι!

Εκπληκτική σεζόν για την Κ16 του Απόλλωνα, με δύο τμήματα που προκρίθηκαν αρχικά στη φάση των ισχυρών της ΕΠΣΑ και εν συνεχεία και στα πλέι οφ, που αρχίζουν το Σάββατο.

Αποτελούμενη από 35 παιδιά, που τα δύο προηγούμενα χρόνια προπονούνταν μαζί, η Κ16 του Απόλλωνα φέτος κατέβασε δύο ομάδες στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ.

Οι προπονητές Αντώνης Ταβερνάρης και Απόστολος Τουρούνογλου πίστευαν εξ’ αρχής ότι υπήρχαν οι βάσεις και το υλικό για να μπουν και οι δύο ομάδες στους «16», κάτι θεωρητικά ακατόρθωτο, αφού δεν το έχουν πετύχει ούτε ΠΑΕ.

Και όμως, το κατάφεραν!

Στην 1η φάση, η ομάδα του κόουτς Ταβερνάρη τερμάτισε 1η στον 2ο όμιλο με ρεκόρ 8-1-1 (38-8 γκολ) και εκείνη του κόουτς Τουρούνογλου πήρε την πρόκριση για τους ισχυρούς καταλαμβάνοντας την 4η θέση στον 3ο όμιλο, με ρεκόρ 6-2-2 (41-17 γκολ).

Στη φάση των ισχυρών, ο «Απόλλων 1» κατέλαβε ακόμα μία πρωτιά: με απολογισμό 8-0-1 (24-3 γκολ) τερμάτισε στην κορυφή του 10ου ομίλου, τη στιγμή που ο «Απόλλων 2» έκανε την υπέρβαση στον 9ο όμιλο και με ρεκόρ 5-2-2 (13-9 γκολ) πήρε την 4η θέση.

Αμφότερες εξασφάλισαν, έτσι, ένα «εισιτήριο» για τους «16»… τι πιο σύνηθες για τον Απόλλωνα που το πετυχαίνει εδώ και 13 συναπτά χρόνια!

Εκεί όπου ο «Απόλλων 1» θα αντιμετωπίσει το Χαϊδάρι εντός έδρας (Σάββατο 22/4, 10:30), με πλεονέκτημα και την ισοπαλία, ενώ ο «Απόλλων 2» βάσει προκήρυξης δεν μπορεί να συνεχίσει στο πρωτάθλημα, αφού μόνο ένα τμήμα κάθε συλλόγου έχει αυτό το δικαίωμα.

Συνολικά, δηλαδή, η ομάδα του Αντώνη Ταβερνάρη είχε 16 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες σε 19 αγώνες (62-11 γκολ) και εκείνη του Απόστολου Τουρούνογλου μέτρησε 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες (54-26 γκολ).

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια, τη συμπεριφορά και την απόδοσή τους» θέλησε να δώσει ο κόουτς Ταβερνάρης, προσθέτοντας πως «μετά τα πλέι οφ προετοιμαζόμαστε για το Gothia Cup στη Σουηδία».

Εκτός από την ανδρική ομάδα του Απόλλωνα, λοιπόν, που ως επί το πλείστον αποτελείται από παιδιά της Ακαδημίας και παλεύει για την άνοδο στην Α’ Κατηγορία μέσω μπαράζ, έρχονται από πίσω νέες «φουρνιές» που αποδεικνύουν τη δουλειά που συντελείται σε όλα τα επίπεδα και απ’ όλους τους «εμπλεκομένους».

Πάμε Απολλωνάρα!

Μοιραστείτε: