Ο Ζαχαρίας Παστρικός στον Ολυμπιακό

Ήρθε στον Απόλλωνα πριν από 4 χρόνια από τον Χολαργό. Αρχικά εντάχθηκε στο δεύτερο γκρουπ των 2003, έχοντας λίγα παραπάνω κιλά και αρκετές ελλείψεις.

Όσο περνούσαν οι προπονήσεις, όμως, αφενός δεν έλειπε ποτέ, αφετέρου προσπαθούσε πάντα στο 100%. Πολύ σύντομα, λοιπόν, ο εκ των υπευθύνων της ακαδημίας και προπονητής του, Αντώνης Ταβερνάρης, τον ανέβασε στο πρώτο γκρουπ.

Ψηφιζόταν αρχηγός από τους συμπαίκτες του σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα, με βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του τη μαχητικότητα, τη σωστή διαχείριση της ήττας και την αισιοδοξία.

Βασικό στέλεχος της Μικτής Παίδων της Αθήνας, τον Ιανουάριο κλήθηκε στο ανδρικό τμήμα του Απόλλωνα και ο τεχνικός Χρήστος Βλάχος του έδωσε το βάπτισμα του πυρός στα 15 του. Πρόλαβε να καταγράψει 6 συμμετοχές σε υψηλού βαθμού δυσκολίας αγώνες της πολύ απαιτητικής Α’ Αθηνών – θα ήταν σίγουρα περισσότερες, αν δεν είχε παράλληλες υποχρεώσεις με τους Παίδες.

Παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες η πρόκληση-πρόταση του Ολυμπιακού και ο Απόλλωνας δεν θα μπορούσε να του σταθεί εμπόδιο.

Ο Ζάχος φεύγει από την αγκαλιά μας και δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή πόσο ψηλά θα φτάσει. Ξέρουμε όλοι μας, ωστόσο, ότι θα αρπάξει κάθε ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί, όντας ένα πολύ προσγειωμένο και συγκροτημένο παιδί, που μαζί με την οικογένειά του πατάνε πολύ γερά τα πόδια τους στη γη.

Αντώνης Ταβερνάρης: «Σίγουρος γι’ αυτόν»

«Μιλώντας με τον Χρήστο (σ.σ. Βλάχο) τον Ιανουάριο, που η ανδρική είχε πρόβλημα στα στόπερ, ήμουν σίγουρος ότι ο Ζαχαρίας αν έπαιρνε την ευκαιρία θα την εκμεταλλευόταν, λόγω χαρακτήρα. Φυσικά, έχει παρουσιάσει τεράστια βελτίωση και τεχνικά και τακτικά, σε σχέση με πριν 4 χρόνια, χάρη και στους συμπαίκτες του, που τον βοήθησαν πολύ καθώς σε κάθε προπόνηση η προσπάθεια όλων είναι πολύ μεγάλη.

Είμαι επίσης σίγουρος ότι και στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει να προσπαθεί και να αρπάζει από τα μαλλιά όλες τις ευκαιρίες. Εργάτης, μαχητής, χαρούμενος και αισιόδοξος. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα του δώσουν έξτρα ώθηση, όλα τα υπόλοιπα έτσι και αλλιώς τα βελτιώνει».

Ζαχαρίας Παστρικός: «Ευχαριστώ για όλα, Απόλλωνα!»

«Ήρθε η στιγμή που οι δρόμοι μου με την οικογένεια του Απόλλωνα πρέπει να χωρίσουν. Σε αυτή την ομάδα πέρασα τέσσερα αξέχαστα χρόνια. Εδώ βελτιώθηκα ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος, εδώ έχτισα τον χαρακτήρα μου και την προσωπικότητά μου.

Χρωστάω πολλά σε όλα τα μέλη του Απόλλωνα, όπως τον προπονητή μου στην ακαδημία κύριο Αντώνη Ταβερνάρη και στον προπονητή της πρώτης ομάδας Χρήστο Βλάχο, που πίστεψαν σε εμένα, αλλά και στον γυμναστή μας, τον Πέτρο Αντωνίου, που καθημερινά έκανε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να βελτιωθούμε.

Τέλος, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπαίκτες μου, μικρούς και μεγάλους, που ο καθένας ξεχωριστά στάθηκαν κοντά μου και με βοήθησαν να εκπληρώσω τους στόχους μου, ατομικούς και ομαδικούς. Τιμή μου που υπήρξα μέλος αυτού του εξαιρετικού συλλόγου!».

Εμείς θα παρακολουθούμε την εξέλιξή του και θα καμαρώνουμε για κάθε μικρό ή μεγάλο βήμα που θα κάνει στη ζωή και την καριέρα του.

Καλή επιτυχία Ζαχαρία!

Μοιραστείτε: