Χρήστος Βλάχος

  • Όνομα Χρήστος Βλάχος
  • Θέση Προπονητής
  • Ομάδα Απόλλων Χαλανδρίου
  • Παλαιότερες ομάδες Άρης Χολαργού

Ημερομηνία Γέννησης: 14.04.1983

Θέση: Προπονητής

Στον Απόλλωνα από: Ιούλιο 2016

Ομάδες ως παίκτης: Αρης Χολαργού, ΠΟΨ

Ομάδες ως προπονητής: Αρης Χολαργού, Απόλλων Χαλανδρίου

Ο Χρήστος Βλάχος ανδρώθηκε στον Άρη Χολαργού, τον οποίο υπηρέτησε ως τερματοφύλακας από το 1998 έως το 2012, με ένα «διάλειμμα» διετίας στον ΠΟΨ (2006-08).

Ταυτόχρονα με τις σπουδές του στη Γυμναστική Ακαδημία, είχε από 20 χρονών υπό την επίβλεψή του τμήματα υποδομών του Άρη και δεν άργησε, έτσι, να κολλήσει το «μικρόβιο» της προπονητικής, έχοντας περάσει απ’ όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Σε ηλικία 30 ετών (σεζόν 2013-14) ανέλαβε την πρώτη ομάδα του Άρη, που στο προηγούμενο πρωτάθλημα είχε τερματίσει τελευταίος στη Γ’ Αθηνών. Δουλεύοντας με γηγενείς ποδοσφαιριστές, οδήγησε τους «κιτρινόμαυρους» του Χολαργού στην άνοδο, δύο χρόνια μετά.

Έχοντας εκπληρώσει τον στόχο της παραμονής στη Β’ Αθηνών το 2015-16, ο Βλάχος πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τον Άρη για χάρη του Απόλλωνα Χαλανδρίου, το καλοκαίρι του 2016.

Με σαφείς επιρροές από προπονητές όπως ο Πεπ Γκουαρδιόλα και ο Γιούργκεν Κλοπ, ο Απόλλων από τους πρώτους μήνες του Βλάχου άρχισε να παίζει σύγχρονο, επιθετικό ποδόσφαιρο και εξέπληξε τους πάντες με την κατάκτηση της 3ης θέσης στη Β’ Αθηνών (9ος και 10ος τις δύο προηγούμενες χρονιές): στις λεπτομέρειες και σε αγώνα μπαράζ χάθηκε η άνοδος.

Με ξεκάθαρο προσανατολισμό στο γήπεδο και ρόστερ αποτελούμενο σε ποσοστό 80% από παίκτες προερχόμενους από την ακαδημία, η ομάδα πήγε «τρένο» τη σεζόν 2017-18, όπου με απολογισμό 23-5-2 (72-18 τέρματα) πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της σε επίπεδο Β’ Αθηνών.

O Απόλλωνας στάθηκε εξαιρετικά στη δεύτερη παρουσία του στην πολύ απαιτητική Α’ Κατηγορία (η πρώτη το 2013-14): με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας του πρωταθλήματος, τερμάτισε στην 9η θέση και κέρδισε τον θαυμασμό της ποδοσφαιρικής Αθήνας για την αγωνιστική φιλοσοφία του, που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του προπονητή του.

Μοιραστείτε: