Άρης Χολαργού – Απόλλων 2-3: Από τις νίκες που θυμάσαι για πάντα

Ναι, είναι πολύ νωρίς για μεγάλες κουβέντες και παραληρήματα αισιοδοξίας. Ούτε καν ο α’ γύρος δεν έχει ολοκληρωθεί. Κι αν το δούμε ψύχραιμα, απλά προσθέσαμε ακόμα τρεις πόντους στο «σακούλι» μας.

Δεν ήταν, όμως, τρεις «απλοί» βαθμοί, αυτοί που πήραμε στο Χολαργό. Το 2-3, από 2-0 (στο 20’), ήταν η απόδειξη (ακόμα μία…) ότι αυτή η ομάδα του Απόλλωνα φέτος, είναι σμιλεμένη από πολύ σκληρό μέταλλο.

Έξι νίκες, μία ισοπαλία και καμία ήττα. Αυτός ήταν ο εντός έδρας απολογισμός του Αρη Χολαργού, μέχρι να βρει στο δρόμο του τον Απόλλωνα. Δεν είχε καν δεχθεί γκολ.

Και χωρίς κανείς να το πιστεύει, πιθανώς ούτε και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του, βρέθηκε να προηγείται με 2-0, με τη συμπλήρωση ενός 20λέπτου στο παιχνίδι, την ώρα που οι δικοί μας προσπαθούσαν κυριολεκτικά να βρουν ισορροπίες στον λασπωμένο και γεμάτο λακκούβες αγωνιστικό χώρο.

Το πρώτο γκολ, καραμπόλα: διώξιμο της μπάλας πάνω σε σώμα επιτιθέμενου, στρώθηκε αυτή σε αντίπαλο, που πρόλαβε την έξοδο του Γιουσίφ για το 1-0.

Το δεύτερο γκολ, πέναλτι (4ο εις βάρος μας φέτος, έχουμε κερδίσει 2, πως γίνεται αυτό ενώ εμείς κάνουμε περισσότερες επιθέσεις, είναι ένα καλό ερώτημα): γέμισμα σε φάουλ, τα γνωστά εκατέρωθεν τραβήγματα στην περιοχή, διώχνουμε την μπάλα και ξαφνικά… σφύριγμα και, τόσο εύκολα, στηθήκαμε στην «άσπρη βούλα», για το 2-0.

Ένα λεπτό πριν, πάντως, ο ρέφερι δεν έδωσε ένα πολύ πιο καθαρό πέναλτι, σε ανατροπή του Χαμπέρη. Δεν το είδε (;) ενώ έγινε μπροστά στα μάτια του. Κι εφόσον θεώρησε ότι ο ποδοσφαιριστής μας έκανε «θέατρο», όφειλε να τον παρατηρήσει με κίτρινη κάρτα. Δεν το έκανε…

Ο Απόλλωνας είχε φάση στο 1ο λεπτό, είχε στη συνέχεια δοκάρι με ατομική προσπάθεια του Κομνηνού και μπορεί συνολικά να μην ήταν καλός και να «ψαχνόταν», αλλά θα ήταν… αμαρτία να πάει στο ημίχρονο χάνοντας 2-0, η εικόνα του αγώνα δεν δικαιολογούσε με τίποτα κάτι τέτοιο.

Το γκολ στο 42’ για το 2-1 (κόρνερ Αλεξόπουλου, απόκρουση του τερματοφύλακα στο δοκάρι, ο Φελέκης έσπρωξε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα), ήταν η απαρχή της αντεπίθεσης.

Η ομάδα μας, με την καθοριστική συμβολή και των τριών αλλαγών, έκανε εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, από το πρώτο δευτερόλεπτο φάνηκε ότι ήταν θέμα χρόνου να γυρίσει το σκορ.

Οι αντίπαλοί μας κλεισμένοι στο δικό τους μισό κι επιθετικά ακίνδυνοι, αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο ανήμποροι να ακολουθήσουν το ρυθμό, καθώς οι δικοί μας ποδοσφαιριστές με πολύ περισσότερες δυνάμεις, με αποφασιστικότητα, πίστη, ψυχραιμία και καλό ποδόσφαιρο (παρά την πίεση του αποτελέσματος και το πολύ δύσκολο τερέν), έφτιαχναν διαρκώς προϋποθέσεις για γκολ.

Το πρώτο που βάλαμε, με τον Γιαννόπουλο, ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ήρθαν όμως άλλα δύο, που όχι μόνο δεν γινόταν να ακυρωθούν, αλλά ήταν και για χειροκρότημα.

Ο Κομνηνός με υπέροχη προσπάθεια γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί ήταν ο Κουφός και με πλασέ ακριβείας έγραψε το 2-2 στο 67’.

Στο 2-3 του 72’, απλά χάθηκε η μπάλα, με συνεχείς πάσες και τελικό αποδέκτη τον Κομνηνό μετά το τακουνάκι του Παππά. Μονοκόμματο σουτ από τον πιτσιρικά κι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την ολική ανατροπή.

Είχαμε κι άλλες ευκαιρίες, ενώ ο τερματοφύλακάς μας παρατηρούσε ως… θεατής το παιχνίδι. Ενδεικτικά, ο αντίπαλος γκολκίπερ είπε «όχι» σε αριστερό βολέ του Φλωκιώτη και εκπληκτικό ψαλιδάκι του Χαμπέρη.

Το 2-4 θα ήταν ένα μάλλον πιο «σωστό» σκορ, αλλά και το 2-3 έκανε τη… δουλειά του, με τους παίκτες μας να αποθεώνονται στο τέλος από τους δεκάδες φίλους της ομάδας, που έπαιξαν κι αυτοί το δικό τους ρόλο, δίνοντας τρομερή ώθηση και θετική ενέργεια από την εξέδρα.

Επιστρέφουμε στον πρόλογο: είναι νωρίς ακόμα. Τη χαρήκαμε και την πανηγυρίσαμε τη δεύτερη σερί ανατροπή σε δύσκολο εκτός έδρας ματς, είμαστε στο +8 συγκριτικά με την περσινή μας συγκομιδή στο ίδιο χρονικό σημείο, κάναμε ιδανικό ποδαρικό στο 2012, όλα αυτά ναι, αλλά έχουμε μισό πρωτάθλημα μπροστά μας.

Ακολουθούν τρία σερί παιχνίδια στο «σπίτι» μας, το οποίο πρέπει, επιτέλους, να αρχίσουμε να αξιοποιούμε καλύτερα. Αρχής γενομένης από τον Κρόνο, το προσεχές Σάββατο (14/1).

Πάμε Απολλωνάρα!

ΕΝΔΕΚΑΔΑ

1.   Γιουσίφ
2.   Τζαλαγκόνια
3.   Φλωκιώτης
4.   Κοτσαύτης
5.   Φελέκης
6.   Μανασής (62’ Κουφός)
7.   Λισγάρης (54’ Μαραθός)
8.   Παππάς
9.   Κομνηνός
10. Χαμπέρης
11. Αλεξόπουλος (46’ Γιαννόπουλος)

ΠΑΓΚΟΣ

12. Μαραθός
13. Γιαννόπουλος
14. Γκρέμο
15. Κτενιαδάκης
16. Αγγελοσόπουλος
17. Γιάνκου
18. Κουφός

Διαιτητής: Γεωργιάδης Π.

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση