ΑΚΑΔΗΜΙΑ: Νέος προπονητής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Φυσική Κατάσταση με απλά λόγια είναι η ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να λειτουργεί με δύναμη, χωρίς υπερβολική κόπωση και με περίσσεια ενέργεια.

Αυτό του επιτρέπει να εμπλακεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα (άσκηση) κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα και κάτω από οποιαδήποτε κατάσταση άγχους-πίεσης.

Η φυσική κατάσταση δεν έχει να κάνει με το αν είσαι λεπτός ή βαρύς, κοντός ή ψηλός, ή αν διαθέτεις πολλούς μύες.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό, πνευματικών και κινητικών ιδιοτήτων (νευρομυϊκών συναρμογών) που μας επιτρέπουν να αποδίδουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας στην εκτέλεση συγκεκριμένων φυσικών δραστηριοτήτων έχοντας πάντα την απαιτούμενη ενεργητικότητα.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο τη βελτίωση των κινητικών και πνευματικών δεξιοτήτων του ποδοσφαιριστή καθώς και τη μέγιστη αξιοποίησή τους. Αφορά παιδιά ηλικίας 9 ετών και πάνω.

Οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία της ακαδημίας, για όλες τις λεπτομέρειες.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΟΥΔΕΛΗ

Ο Παναγιώτης Γουδέλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι Αττικής.

Η κλίση του στον αθλητισμό δεν άργησε να φανεί. Σε ηλικία μόλις 9 ετών, έδωσε τους πρώτους του αγώνες  στο άθλημα του στίβου. 

Ασχολήθηκε παράλληλα και με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, έως τα 15 του χρόνια. Σε ηλικία 16 ετών (οπότε κι έγινε η τελική μεταπήδησή του στο άθλημα του στίβου) κερδίζει την πρώτη διάκριση, στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες.

Στη 10χρονη περίπου καριέρα του ως αθλητής του Αλματος σε Μήκος μετράει αρκετές διακρίσεις  κυρίως σε πανελλήνιο επίπεδο συμμετέχοντας στην εθνική ομάδα για έξι συνεχόμενα χρόνια.

Εισάγεται στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1992 και αποκτά το πτυχίο του το 1997, με ειδικότητα στον «Κλασικό Αθλητισμό».

Το 1997 μεταβαίνει σε Πανεπιστήμιο του Βελγίου (Universite libre de Bruxelles), για τη μεταπτυχιακή του ειδίκευση, στο Sports Management και εργάζεται παράλληλα στην ελληνική κοινότητα ως Γυμναστής-Προπονητής στις ομάδες ποδοσφαίρου.

Το 2003, εργάζεται για την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, ως Διευθυντής Εγκατάστασης Μαραθωνίου Δρόμου και ως Υποδιευθυντής Εγκατάστασης Ποδηλασίας Αντοχής Δρόμου.

Το 2005 εισέρχεται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ως Μεταπτυχιακός Φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών όπου και το 2007 αποκτά το πτυχίο με την ειδικότητα  «Τεχνολογία Πληροφοριακών Συστημάτων».

Παράλληλα εργάζεται στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Χαλανδρίου, ως Τεχνικός Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού.

Από το 2006 και έπειτα ασχολείται συστηματικά με τη βελτιστοποίηση της φυσικής κατάστασης αθλητών ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού επιπέδου, καθώς και αθλητών που σχετίζονται με αθλήματα-αγωνίσματα αντοχής (Μαραθώνιος – Αγώνες Αντοχής Βουνού – Τρίαθλο).

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση