Αντώνης Ταβερνάρης: Μια ιστορία θα σας πω…

Επειδή όλο το Σαββατοκύριακο έβλεπα Απόλλωνα… Και σκεφτόμουν ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται… Θα σας γράψω μια ιστοριούλα, που είναι πολύ σχετική με το Σάββατο που πέρασε και με το Σάββατο που έρχεται…

Πίσω στο 2009…

Ερχομαι να δω ένα φιλικό ακαδημιών (τζούνιορ, νομίζω), του Απόλλωνα Χαλανδρίου με τη Σχολή Ολυμπιακού Ρέντη.

Μιλάμε με τον πρόεδρο Αντώνη Μαραγκουδάκη, ο οποίος ήταν κοντά στα παιδιά ακόμη και όταν η ακαδημία του Απόλλωνα δεν υπήρχε στο χάρτη…

Και κλείνουμε ένα ραντεβού με την υπόλοιπη διοίκηση, για να αναλάβουμε μαζί με τον Γιάννη Γουρδουμπά τη διαχείριση της ακαδημίας, η οποία τότε αριθμούσε 35 παιδιά!

Τότε λέγαμε με το Γιάννη ότι η ακαδημία θα φτάσει 200 παιδιά και η αντρική ομάδα σε πέντε χρόνια (με τη βοήθεια της ακαδημίας, γνωρίζοντας το υλικό που είχαμε) θα έπρεπε να αγωνίζεται στην Α’ Αθηνών.

Και επισημαίνω: με τη ΒΟΗΘΕΙΑ της ακαδημίας, όχι παίζοντας μόνο με παίκτες της.

2011… Αριθμός παικτών ακαδημίας Απόλλωνα Χαλανδρίου… 200!!!

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός (Χαράλαμπος Ζελενίτσας, δική του επιλογή, προπονητής εθνικής Παίδων αυτή τη στιγμή), επιλέγει το παιδικό μας τμήμα να εκπροσωπήσει την ΠΑΕ σε τουρνουά στη Ζάκυνθο, με το όνομα της ΠΑΕ!

Αποτέλεσμα, να φτάσουμε τελικό με την αήττητη για 75 συνεχή παιχνίδια (!) ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στο 60′ κερδίζαμε 3-0 (Κομνηνός 2, Αλ. Βλογιαννίτης 1), τελικό 3-1.

Ρόστερ τουρνουά (σε παρένθεση που βρίσκονται σήμερα…)

1.   Νικολάου
2.   Μπαχαράκης (Νέων – Προημιτελικός ΕΠΣΑ)
3.   Παπαγιαννόπουλος (Νέων – Προημιτελικός ΕΠΣΑ)
4.   Σ. Βλογιαννίτης (Αντρική/Νέων – Προημιτελικός ΕΠΣΑ)
5.   Καραούζας (Αντρική/Νέων – Προημιτελικός ΕΠΣΑ)
6.   Δημαλέξης (Αντρική/Νέων – Προημιτελικός ΕΠΣΑ)
7.   Δουλάμης (Νέων – Προημιτελικός ΕΠΣΑ)
8.   Π. Ντυράν (Νέων – Προημιτελικός ΕΠΣΑ)
9.   Κομνηνός (Αντρική – πρώτος σκόρερ)
10. Αλεφαντής (Αντρική/Νέων – Προημιτελικός ΕΠΣΑ)
11. Κανδεράκης (Αντρική/Νέων – Προημιτελικός ΕΠΣΑ)
12. Καπουταγλής
13. Ηλιάκης (Κ17 ΠΑΕ Παναθηναϊκός)
14. Αλ. Βλογιαννίτης (Νέων – Προημιτελικός ΕΠΣΑ, πρώτος σκόρερ)
15. Μπλέσσας
16. Κατσιμεντές (Αντρική/Νέων – Προημιτελικός ΕΠΣΑ)

Συγκρατήστε τα ονόματα…

2012… Αριθμός παικτών ακαδημίας Απόλλωνα Χαλανδρίου… 250!!!

Αντρικό: Ανοδος στη Β’ Αθηνών!
Νέοι: Τελική φάση ΕΠΣΑ!
Παίδες: Τελική φάση ΕΠΣΑ!

Μόνο τρεις από τους 180 συλλόγους της ΕΠΣΑ καταφέρνουν να έχουν στα τελικά και τους Νέους και τους Παίδες!

Ενσωματώνονται στην αντρική ομάδα παίκτες που αγωνίστηκαν με τη Νέων (Παπουτσής, Πέτοβιτς και ο Παναγιώτου, που έπαιζε στην πρώτη ομάδα και από την προηγούμενη χρονιά)

Σάββατο 20/4/2013… Αριθμός παικτών ακαδημίας Απόλλωνα Χαλανδρίου… 270!!!

Αντρικό: Απόλλων – Θρίαμβος 1-0 (Κομνηνός)… ένα βήμα πριν την Α’ Αθηνών!!!

Νέοι: Αποκλείουν την ομάδα που πίστευε ότι θα κερδίσει τον Ατρόμητο Αθηνών στον τελικό… Χαϊδάρι – Απόλλων 0-2!!! (αποδυναμωμένοι, λέγανε κάποιοι, λόγω της αιμοδοσίας στην αντρική και με τα τρία βασικά στόπερ εκτός αποστολής!). Με 25 παίκτες ρόστερ, δείχνει να μην έχει πρόβλημα!

Παίδες: Χαλάνδρι – Απόλλων 0-1 και… τελική φάση των 16!!! Να σημειώσουμε ότι η φετινή ομάδα Παίδων, πριν δύο χρόνια έδειχνε αδύναμη… Και μέσα σε δύο χρόνια, με τον Γιάννη Γουρδουμπά, στην πρώτη της συμμετοχή σε πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ, μπαίνει στα τελικά της διοργάνωσης!

ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ…!!!

Να πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους προπονητές της αντρικής ομάδας, που δέχονται, υπολογίζουν και εμπιστεύονται τους παίκτες από την ακαδημία σαν ισάξιους… Αλλιώς, εμείς θα δουλεύαμε χωρίς νόημα…

Και άλλο ένα ΜΠΡΑΒΟ στη διοίκηση του συλλόγου, που εμπιστεύεται τους ανθρώπους που έχει επιλέξει… Και τους βοηθάει σε ό,τι ζητήσουν…

Και να παρακαλέσω τους παίκτες που θα αγωνιστούν έστω και ένα λεπτό το Σάββατο 27/4/2013, στα παιχνίδια της Αντρικής, των Νέων και των Παίδων, να στείλουν τις ομάδες τους ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο… Οχι γιατί χρωστάνε κάτι στο σύλλογο… Απλά γιατί το αξίζουν!!!

Και κατά σύμπτωση, του χρόνου είναι η πέμπτη χρονιά… για όσους διάβασαν στην αρχή…

Κλείνοντας… Η επιτυχία του κάθε τμήματος είναι θέμα των παικτών και των προπονητών που το αποτελούν… Η επιτυχία του συλλόγου είναι η άψογη συνεργασία όλων αυτών… Παικτών-προπονητών-διοίκησης-φιλάθλων…

Και νομίζω ότι αυτό υπάρχει μόνο στον Απόλλωνα!!!

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση