Απόλλων – Άτλας Κυψέλης 1-0 (vid): Νίκη καρδιά & χαρακτήρα

Ο Απόλλωνας τα είχε όλα αυτά, στη σημαντική νίκη με 1-0 επί του Ατλα Κυψέλης, μιας εκ των καλύτερων ομάδων του ομίλου, την καλύτερη κατά γενική ομολογία απ’ όσες έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα.

«Και οι 14 ήταν υπέροχοι», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για το παιχνίδι του Σαββάτου (19/11), αναλογιζόμενοι πάντα το βαθμό δυσκολίας και την εικόνα που είχε και ο αντίπαλος.

Η ομάδα μας ήταν σε όλη τη διάρκεια του 90λέπτου σοβαρή, αποφασιστική και με προσήλωση στο στόχο, που τελικώς επιτεύχθηκε, απόλυτα δίκαια μάλιστα και χωρίς περιθώρια για αμφισβητήσεις.

Σκόρερ στο 30ό λεπτό ο Νίκος Κουφός, που έπειτα από ωραία πάσα του Φλωκιώτη, σούταρε με δύναμη από διαγώνια θέση και υποχρέωσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε λάθος.

Νωρίτερα (20’) είχε δοκάρι ο Πάνος Κομνηνός, όμως η φάση που λίγο έλειψε να μας κοστίσει, σημειώθηκε στο 44’: κόρνερ του Χαμπέρη, κεφαλιά του Παππά, γκολ, πανηγυρισμοί για το 2-0, κατήφεια στους αντιπάλους και… ξαφνικά, επιθετικό φάουλ!

Μία απόφαση του διαιτητή Ευθυμίου, που κινδύνεψε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα.

Ήταν όμως και απόφαση που πείσμωσε ακόμα περισσότερο τους ποδοσφαιριστές μας. Οι οποίοι βγαίνοντας μετά την ανάπαυλα έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν ήταν με τίποτα διατεθειμένοι να αφήσουν αυτούς τους τρεις βαθμούς να χαθούν.

Με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, στην οποία συνετέλεσαν όλοι, από τον τερματοφύλακα μέχρι τους επιθετικούς, με πάθος που ξεχείλιζε και πείσμα, κράτησαν την πολύ τεχνική ομάδα του Άτλαντα μακριά από την εστία μας.

Και σε μια φάση που χρειάστηκε, ο Φλωκιώτης έσωσε την μπάλα πάνω στη γραμμή, καθόλου τυχαία βέβαια: μια ενέργεια που εντάσσεται στο πλαίσιο της προαναφερθείσας, με απόλυτη συγκέντρωση, ανασταλτικής λειτουργίας.

Θα μπορούσε το απόγευμα να είναι λιγότερο αγχωτικό. Αν μετρούσε το γκολ του Παππά, αν έμπαινε το δοκάρι του Κομνηνού, αν ο Μήτρου αξιοποιούσε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στην επανάληψη, αν στην τελική πάσα, γιατί χώρους είχαμε, ήμασταν πιο προσεκτικοί.

Όμως και το 1-0 τρεις βαθμούς δίνει, υπερπολύτιμους στην προκειμένη περίπτωση. Και όπως λένε κάποιοι σοφοί του ποδοσφαίρου: «Οι καλές ομάδες, με 1-0 νικάνε».

Η νίκη είναι σημαντική, από μόνη της όμως δεν σημαίνει τίποτα και ούτε κατακτήθηκε κάποιος χειροπιαστός στόχος. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και… θέλει δουλειά πολλή.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ

1.  Γιουσίφ
2.  Τζαλαγκόνια
3.  Φλωκιώτης
4.  Λισγάρης
5.  Φελέκης
6.  Μανασής
7.  Γιαννόπουλος (56’ Μαραθός)
8.  Παππάς
9.  Κομνηνός
10. Χαμπέρης (69’ Μήτρου)
11. Κουφός (85’ Αλεξόπουλος)

ΠΑΓΚΟΣ

12. Αλεξόπουλος
13. Γιάνκου
14. Μαραθός
15. Κτενιαδάκης
16. Βορίκι
17. Μήτρου
18. Γκρέμο

Διαιτητής: Ευθυμίου.


Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση