Απόλλων – Αίας Αθηνών 2-1: «Έλαμψαν» οι μικροί

Ο 15χρονος Παναγιώτης Κομνηνός και ο 17χρονος Στέλιος Μήτρου, που έκανε μάλιστα την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της ομάδας, σκόραραν στο 2-1 επί του Αίαντα Αθηνών.

Τρεις σημαντικοί βαθμοί που κατακτήθηκαν με αρκετή προσπάθεια και κατά διαστήματα καλή απόδοση.

Ήξεραν οι παίκτες του Γιώργου Αλεξόπουλου ότι δεν θα είχαν εύκολο έργο, απέναντι σε μια ομάδα που έχει παλέψει ως τώρα όλα της τα παιχνίδια.

Έτσι, με υπομονή, καλή κυκλοφορία μπάλας και ψυχραιμία, έφεραν το ματς στα μέτρα τους, ειδικότερα αφού άνοιξε το σκορ: με τη συμπλήρωση ενός λεπτού στην επανάληψη, ο Χαμπέρης έβγαλε τετ α τετ τον Κομνηνό και ο μικρός δεν συγχώρεσε, πλασάροντας εύστοχα για το 1-0.

Είχε προηγηθεί ένα α’ ημίχρονο με την ομάδα μας γενικά να έχει τον έλεγχο και τις περισσότερες ευκαιρίες (κλασικότερη όλων του Φελέκη, που δεν βρήκε την μπάλα στο ένα μέτρο από το τέρμα), αλλά και τον Αίαντα να απειλεί σε δύο περιπτώσεις, τη μία αντέδρασε σωστά ο τερματοφύλακάς μας, Μανώλης Κτενιαδάκης.

Το γρήγορο 1-0 στην επανάληψη «έλυσε» την ομάδα μας, που μετά και την είσοδο του Μήτρου, αλλά και του Κουφού, κυριάρχησε πλήρως.

Το δεύτερο γκολ ήρθε από συνεργασία των δύο αλλαγών: πάσα ο Κουφός, φάτσα με τον τερματοφύλακα ο Μήτρου και 2-0. Ενδιάμεσα, αλλά και στη συνέχεια, χάθηκαν αρκετές ακόμα «καθαρές» ευκαιρίες από την ομάδα μας, που μεταξύ άλλων είχε και δοκάρι.

Στο 86’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Φλωκιώτης, σε ένα από τα αμέτρητα λάθη που έκανε το (εντελώς άπειρο) διαιτητικό τρίο. Ο αριστερός μας μπακ είχε δει την πρώτη κάρτα στο 68’, για φάουλ που είχε κάνει… άλλος παίκτης!

Στο 95’ ο Αίαντας μείωσε σε 2-1, με γκολ που είδε μόνο ο βοηθός Αθανασίου: ο αρχηγός μας Φίλιππος Κοτσαύτης με κεφαλιά έσωσε την μπάλα πολύ πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος, όμως ο Αθανασίου, που δεν είχε καμία επαφή με τη φάση καθότι βρισκόταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής, «είδε» γκολ.

Πριν καν κάνουμε σέντρα ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη και πάλι καλά που δεν χάθηκαν τίποτα βαθμοί…

Νίκη, αλλά κυρίως εμφάνιση, προς τη σωστή κατεύθυνση για την ομάδα μας. Ακόμα, βέβαια, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και είναι γεγονός ότι τα στάνταρ μας δεν τα έχουμε πλησιάσει.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ

1. Κτενιαδάκης
2. Τζαλαγκόνια
3. Φλωκιώτης
4. Κοτσαύτης
5. Φελέκης
6. Μανασής
7. Γιαννόπουλος (60’ Μήτρου)
8. Παππάς
9. Κομνηνός
10. Χαμπέρης (89’ Λισγάρης)
11. Αλεξόπουλος (72’ Κουφός)

ΠΑΓΚΟΣ

12. Μαραθός
13. Κουφός
14. Λισγάρης
15. Γιουσίφ
16. Ντυράν
17. Μήτρου
18. Γκρέμο

Διαιτητής: Καρασαββίδης

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση