Απόλλων – Ιεράπολη 4-0: Εύκολη επιστροφή στις νίκες

Παιχνίδι στο οποίο δεν χωράει ιδιαίτερη κριτική, με τον τεχνικό Γιώργο Αλεξόπουλο να δοκιμάζει πρόσωπα και πράγματα εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Στα αξιοσημείωτα, πάντως, το ελπιδοφόρο ντεμπούτο του 15χρονου Μάνου Κανδεράκη.

Επιθετικός μονόλογος για 90 λεπτά ήταν το ματς με την εκ των ουραγών Ιεράπολη, που κλείστηκε από το ξεκίνημα στην άμυνά της, ελπίζοντας σε κάτι θετικό.

Όμως, ο Απόλλωνας είχε υπομονή, σοβαρότητα και ηρεμία στο παιχνίδι του, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και δημιούργησε πληθώρα ευκαιριών, αρχής γενομένης από το απευθείας φάουλ του Τάσου Χαμπέρη στο οριζόντιο δοκάρι, στο 2ο λεπτό.

Είχαμε και δεύτερο δοκάρι στο 22’ σε προσπάθεια του Γιάνκου, αλλά ο Χαμπέρης ήταν αυτός που τελικά άνοιξε το σκορ στο 27’, όταν σούταρε εκτός περιοχής και ο αντίπαλος τερματοφύλακας έκανε λάθος υπολογισμό.

Το 1-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου και έμεινε τόσο χαμηλά, παρά τη συντριπτική κατοχή μπάλας και το εκτυλισσόμενο μονότερμα, κυρίως διότι στην τελική προσπάθεια ήμασταν μάλλον επιπόλαιοι.

Ίδιο σκηνικό στην επανάληψη, πάλι η ομάδα μας με στρωτό ποδόσφαιρο επιχειρούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και το 2-0 ήρθε στο 62ο λεπτό, όταν ο αρχηγός Φίλιππος Κοτσαύτης πήρε την μπάλα στο ύψος της σέντρας, έφτασε μέχρι την περιοχή και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα.

Λίγα λεπτά μετά απειληθήκαμε για πρώτη φορά στο ματς και σε μια αναμπουμπούλα από «στημένο» στη μεγάλη περιοχή, ο έτερος αρχηγός Ακης Φελέκης έσωσε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Το 3-0 (75’) προήλθε από ωραίο συνδυασμό του Άγγελου Μαραθού με τον Μάριο Γιάνκου, αποδέκτης της μπάλας και σκόρερ ο τελευταίος, που ξεκίνησε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα και δήλωσε «παρών».

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 85’, όταν ο Τόλης Μανασής πάσαρε στον Φελέκη, ο οποίος στην κίνηση και από διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία.

Συνολικά, μία μάλλον αυτονόητη νίκη σε ένα χαμηλού βαθμού δυσκολίας παιχνίδι.

Τα στοιχεία που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί, το μηδέν στην άμυνα, η θετική εικόνα των περισσότερων ποδοσφαιριστών και το πολύ καλό ντεμπούτο του Μάνου Κανδεράκη, ένα ακόμα παιδί που προωθήθηκε από τις ακαδημίες της ομάδας.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ

1.   Κτενιαδάκης
2.   Μαραθός
3.   Τζαλαγκόνια (46’ Κουφός)
4.   Κοτσαύτης
5.   Φελέκης
6.   Μανασής
7.   Κανδεράκης
8.   Παππάς (68’ Γκρέμο)
9.   Γιάνκου
10. Χαμπέρης (46’ Μήτρου)
11. Αλεξόπουλος

ΠΑΓΚΟΣ

12. Αγγελοσόπουλος
13. Γιαννόπουλος
14. Κουφός
15. Γιουσίφ
16. Γκρέμο
17. Μήτρου
18. Παναγιώτου

Διαιτητής: Τσατσούλης.

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση