Απόλλων – Νίκη Αλίμου 1-1 (vid): Δύο βαθμοί κλεμμένοι

Την 5η αγωνιστική (Απόλλων – Αίας 2-1) κατακύρωσαν γκολ-φάντασμα εις βάρος μας. Την 8η (Προμηθέας – Απόλλων 0-0) μας άφησαν με 10 παίκτες, με δύο αστείες κίτρινες κάρτες. Την 9η (Απόλλων – Ατλας 1-0) μας ακύρωσαν πεντακάθαρο γκολ. Και την 11η (Απόλλων – Νίκη Αλίμου 1-1) ισοφαριστήκαμε με ανύπαρκτο πέναλτι.

Ας δεχθούμε ότι όλα ήταν «ανθρώπινα λάθη». Πώς «έτυχε» όμως και ήταν όλα εναντίον μας;

Γυρισμένη πλάτη αμυντικού, χέρια «μαζεμένα» στο σώμα, σουτ στο μισό μέτρο και όμως, σε αυτό που διδάσκεται στα σεμινάρια διαιτησίας ότι είναι ορισμός του ακούσιου, ο διαιτητής Ιωαννίδης είδε (ή μάλλον θέλησε να δει) πέναλτι.

Ήταν η φάση του 78ου λεπτού, που πρόσφερε ανέλπιστα το γκολ της ισοφάρισης στη Νίκη Αλίμου κι ενώ ο Απόλλων είχε προηγηθεί τρία λεπτά νωρίτερα, με απευθείας φάουλ του Κουφού.

Ένας διαιτητής επιεικώς ανεπαρκής για βαθμολογικό ντέρμπι μεταξύ 2ου-3ου, τόσο που φρόντισε να λήξει το ματς στο… 89’, μάλλον ευχαριστημένος ο ίδιος από το 1-1.

Γιατί η διαιτησία του ήταν συνολικά κακή και για τις δύο ομάδες – και είναι απορίας άξιο που εστάλη σε ένα τέτοιο παιχνίδι ένας τόσο ακατάλληλος και άπειρος διαιτητής.

Τη «νύφη», δυστυχώς, την πληρώσαμε εμείς, με τη φάση της ισοφάρισης, που έτσι όπως πήγε το παιχνίδι, διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Επί των αγωνιστικών, το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό και χωρίς φάσεις, με την ομάδα μας να είναι εκτός ρυθμού και τη Νίκη να κρατά εύκολα το 0-0.

Όχι πολύ καλοί, αλλά αισθητά βελτιωμένοι στην επανάληψη, κυνηγήσαμε το γκολ και είχαμε ευκαιρίες, με τους αντιπάλους μας να γίνονται μια-δυο φορές επικίνδυνοι σε αντεπιθέσεις.

Το πολυπόθητο 1-0 ήρθε, ελέω Ιωαννίδη όμως δεν το χαρήκαμε πολύ (τρίτο φετινό πέναλτι εις βάρος μας) και στο τελευταίο 10λεπτο έγινε ένα άναρχο παιχνίδι με πάνω-κάτω την μπάλα, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν στο τέλος για την κατάκτηση του ενός βαθμού.

Μέσα στη βδομάδα θα κάνουμε την αυτοκριτική μας, αν και γνωρίζουμε πολύ καλά που βρισκόμαστε και αν παίξαμε καλά ή όχι.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μη συναντήσουμε άλλα τέτοια εξωγενή φαινόμενα στο μέλλον, αν και πολύ φοβόμαστε ότι με την… ελπίδα θα μείνουμε.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ

1.   Κτενιαδάκης
2.   Τζαλαγκόνια
3.   Φλωκιώτης (80’ Μαραθός)
4.   Κοτσαύτης
5.   Φελέκης
6.   Μανασής (58’ Αγγελοσόπουλος)
7.   Παππάς
8.   Λισγάρης
9.   Κομνηνός
10. Χαμπέρης (57’ Μήτρου)
11. Κουφός

ΠΑΓΚΟΣ

12. Αλεξόπουλος
13. Μαραθός
14. Γκρέμο
15. Γιουσίφ
16. Μήτρου
17. Αγγελοσόπουλος
18. Κούκος

Διαιτητής: Ιωαννίδης.

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση