Απόλλων – Προμηθέας 1-0: Εφτά τελικοί ακόμα

Αφού δεν καθαρίσαμε μια ώρα αρχύτερα τη νίκη, χάνοντας πάρα πολλές ευκαιρίες, κρατήσαμε ζωντανό τον αντίπαλο μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Αυτή τη φορά, όμως, βάλαμε και τους τρεις πόντους στο σακούλι, φτάσαμε τις πέντε σερί νίκες και προχωράμε…

Ο κανόνας λέει ότι όσο το σκορ είναι εύθραυστο, μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει η ζημιά. Με οποιονδήποτε αντίπαλο. Κι εμείς παραλίγο να την πατήσουμε στο τέλος, έχοντας κάνει, μάλιστα, ένα γενικά καλό ματς.

Όχι πάρα πολύ καλό, αλλά τέτοιο ώστε να αξίζουμε απόλυτα τη νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε τίποτα να χάσει και το πάλεψε παραπάνω από αξιοπρεπώς.

Ο Τάσος Χαμπέρης σημείωσε ακόμα ένα καθοριστικό γκολ (10ο φετινό), μετά τα δύο κόντρα στους Αμπελοκήπους, πιστοποιώντας την περίοδο φόρμας που διανύει.

Ήταν το 30ό λεπτό, όταν σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους στο κόρνερ του Κουφού και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα.

Ένα πρώτο ημίχρονο όπου η μπάλα παίχτηκε ουσιαστικά στο μισό γήπεδο, με τον Απόλλωνα να χάνει τέσσερις-πέντε κλασικές ευκαιρίες πριν και μετά το γκολ, για να πάει με ένα πιο άνετο προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη συνεχίστηκε το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από την ομάδα μας, με τον Προμηθέα όμως σιγά-σιγά να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και αφού κρατιόταν εν ζωή, να απειλεί σποραδικά με «στημένες» φάσεις, χωρίς πάντως να πλησιάζει στο 1-1.

Αντίθετα, Χαμπέρης, Παππάς, Κομνηνός, Κουφός, έφτασαν όλοι πολύ κοντά στο 2-0, πότε όμως η αστοχία, πότε η ατυχία, πότε η ικανότητα του αντίπαλου γκολκίπερ και το παιχνίδι παρέμενε ανοιχτό.

Και στο 90ό λεπτό, στην πρώτη και τελευταία «καθαρή» ευκαιρία του Προμηθέα, παραλίγο «έμφραγμα»: πλασέ του επιθετικού που πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακά μας, ένα μέτρο πριν περάσει τη γραμμή σωτήριο τάκλιν από τον αρχηγό Φίλιππο Κοτσαύτη, που ακολούθησε τη φάση και… όλα καλά.

Θα ήταν πολύ σκληρό να μας τιμωρήσει έτσι η μπάλα, δεν θα το αξίζαμε.

Διακοπή τώρα λόγω 25ης Μαρτίου και αφού… παρελάσουμε, πάμε για εφτά ακόμα τελικούς. Γερά, δυνατά, ενωμένοι, να πάρουμε αυτό που πραγματικά αξίζουμε.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ

1.   Γιουσίφ
2.   Τζαλαγκόνια (55’ Λισγάρης)
3.   Φλωκιώτης
4.   Κοτσαύτης
5.   Φελέκης
6.   Μαραθός
7.   Παπουτσής (77’ Δημαλέξης)
8.   Παππάς
9.   Κομνηνός
10. Χαμπέρης
11. Κουφός (86’ Γιαννόπουλος)

ΠΑΓΚΟΣ

12. Δημαλέξης
13. Γιαννόπουλος
14. Λισγάρης
15. Κτενιαδάκης
16. Αλεξόπουλος
17. Αγγελοσόπουλος
18. Μανασής

Διαιτητής: Κιοσές.

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση