Νίκη Αλίμου – Απόλλων 0-3: Απόδειξη υπεροχής!

Στο Καλαμάκι την Κυριακή (22/4) κάναμε αυτό που έπρεπε, κερδίσαμε με το εμφατικό 3-0 τη συνδιεκδικήτρια της ανόδου Νίκη, αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι και αξίζουμε τα όσα έχουμε καταφέρει ως τώρα.

Υπομονή, όμως. Θα πανηγυρίσουμε όταν έρθει η ώρα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Είχαμε όμως ουσία, στοιχείο που μας έλειψε σε προηγούμενα ντέρμπι και κόστισε ήττες που δεν μας άξιζαν (βλέπε ΑΕ Περιστερίου και Ατλας).

Τρία γκολ στο β’ ημίχρονο, με τον Δημήτρη Γιαννόπουλο να σημειώνει το σημαντικότερο όσα χρόνια παίζει στον Απόλλωνα (όλη του τη ζωή, δηλαδή) και τον Δημήτρη «τρομοκράτη» Παπουτσή να βάζει τα άλλα δύο.

Ηταν σημαντικό, με βάση τη μορφή που είχε ο αγώνας, ποια ομάδα θα πετύχαινε το πρώτο γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, μία εκατέρωθεν για την ακρίβεια, συν ένα ακυρωθέν γκολ δικό μας του Χαμπέρη, που ποτέ δεν θα μάθουμε αν ήταν οφσάιντ. Πήγαμε με 0-0 στην ανάπαυλα και το παιχνίδι κρεμόταν σε μια κλωστή.

Ο Νίκος Κουφός βγήκε αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο, στη θέση του μπήκε ο Γιαννόπουλος – και μας τρέλανε όλους.

Ηταν το 55ο λεπτό, όταν ο Τάσος Χαμπέρης εκτέλεσε κόρνερ, ο Γιάννης Παππάς πρόλαβε την μπάλα πριν βγει άουτ, ο Φίλιππος Κοτσαύτης την «τσίμπησε» με το κεφάλι προς τα πίσω και ο Μητσάρας, αφού την έστρωσε με το στήθος, την κάρφωσε στα δίχτυα με ανάποδο ψαλίδι!

Αυτό ήταν. Μετά το 0-1 δεν υπήρχε γυρισμός. Η Νίκη ήθελε μόνο… νίκη, αλλά το γκολ του Γιαννόπουλου ήταν μαχαιριά γι’ αυτούς και φτερά στα πόδια για εμάς.

Κι όταν ο Παπουτσής βγήκε δύο φορές «φάτσα» με την αντίπαλη άμυνα και τον τερματοφύλακα, δεν συγχώρεσε: πάρε το 0-2, πάρε και το 0-3.

Μεγάλη, σημαντική, πολύτιμη, δίκαιη νίκη. Με διακριθέντες όλους όσοι έπαιξαν, αλλά ακόμα κι αυτούς που ήταν στον πάγκο και την εξέδρα. Γιατί όλοι ήταν μια γροθιά, για να φέρουν αυτό το διπλό που το χάρηκε ολόκληρη η οικογένεια του Απόλλωνα.

Κι επιστρέφουμε από εκεί που αρχίσαμε: τέσσερα ματς ακόμα. Με ομάδες που δεν έχουν απολύτως τίποτα να χάσουν.

Συνεχίζουμε τη δουλειά, συνεχίζουμε όλοι ενωμένοι και, ναι, έτσι, στο τέλος θα πάρουμε αυτό που για λεπτομέρειες χάσαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ

1.  Γιουσίφ
2.  Μαραθός
3.  Φλωκιώτης
4.  Κοτσαύτης
5.  Τζαλαγκόνια
6.  Μανασής
7.  Παπουτσής
8.  Παππάς
9.  Κομνηνός (75’ Γκρέμο)
10. Χαμπέρης (84’ Κανδεράκης)
11. Κουφός (46’ Γιαννόπουλος)

ΠΑΓΚΟΣ

12. Αγγελοσόπουλος
13. Γιαννόπουλος
14. Κανδεράκης
15. Κτενιαδάκης
16. Γκρέμο
17. Γιάνκου
18. Αλεξόπουλος

Διαιτητής: Κυριακόπουλος.

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση